Categorii
Atitudine

Echipele bune au nevoie de timp: cronica retrogradării CSMS Iași în Liga a II-a

FOTO: ultras-world.net

CSMS Iași nu prea mai are nici o cale de scăpare: după înfrângerea, scor 1-2 în fața Vasluiului, pe terenul „Emil Alexandrescu” din Copou, ieșenii își pot lua adio de la meciurile de Liga I până prin … 2016, că atunci e an electoral; așa se obișnuiește la Iași, ca echipa să promoveze doar când au loc alegerile locale, semn că echipa și suporterii sut folosiți doar în scop electoral.

Dintre anomaliile retrogradării CSMS Iași în Liga a II-a, am reținut că viceprimarul Mihai Chirica s-a ferit să-i răspundă joi unui jurnalist la întrebarea „Ce sumă a dat municipalitatea echipei de fotbal?”. Motivul ar fi că încă nu s-au scos banii din contabilitate. Când a fost Gala Premiilor, primarul Gheorghe Nichita a stat ca pe ace pe tot parcursul Galei și a ieșit deseori din loja Teatrului Național pentru a da telefoane. Ca prin minune, CSMS Iași a câștigat în acea seară meciul cu Universitatea Cluj. Victoria nu a fost tocmai un motiv de liniște pentru edilul Iașului care a fost presat de altă victorie: cea reușită de colegul de Uniune, liberalul Cristian Adomniței care reușește să atragă asupra sa tot mai multă simpatie și tot mai multe puncte forte.

Până nu demult a fost Politehnica Iași, apoi CSMS … falimentăm oare și această echipă pentru a crea o alta pentru campionatul României din 2016-2017? Am și câteva sugestii pentru numele formațiunii: IPS Forza Daniel Iași, FC Iulius Iași, CSMS Palas Iași, Avântu Brăscăuți-Iași, LINT (Lucrurile Importante au Nevoie de Timp) Iași, FC Groapa din Copou, FC Teiul Singuratic din Copou. Voi ce sugestii aveți?

*Pentru cei care au uitat sau nici măcar nu au știut: „Lucrurile importante au nveoie de timp” a fost sloganul lui Gheorghe Nichita în 2008

 

 

De Bogdan Federeac

M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie.
Scriu prin reviste din 2003;
Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală;
În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri.
Din primăvara lui 2015 am început să cartografiez România frumoasă, România mea

2 răspunsuri la “Echipele bune au nevoie de timp: cronica retrogradării CSMS Iași în Liga a II-a”

„Pana in 2010 Iasul va avea cele mai bune strazi din Romania” … Asta ar explica de ce in 2014 avem tot strazi execrabile. Alea bune au tinut pana in 2010.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Enter Captcha Here : *

Reload Image