Elena Udrea, Sfânta, baba și banii


Ar fi prea multe de scris în legătură cu Bîlciul Zilele Iașului și sărbătoarea Cuvioasei Parascheva, despre toți politrucii care au venit la Iași, despre incapacitatea mea de a înțelege pelerinii care stau enșpe ore la cozi de parcă Sfânta nu ar exista în celelalte zile (dacă ea face minuni pe 14 octombrie, faptul că ai stat la coadă în noaptea de 12-13 octombrie te ajută? Nu? Da? Atunci, de ce nu te ajută că mergi pe 7 iulie sau 21 martie? Nici 8 mai și nici 12 octombrie nu-i 14 octombrie, dar …).

Duminică seară Elena Udrea a postat câteva fotografii de la slujba Sf. Parascheva ținută la catedrala din Roman (minune, nu s-a pozat la Iași ca alți politicieni, dar totuși … s-a pozat). Citez de pe pagina ei de Facebook: „Am participat la slujba Sfintei Cuvioase Parascheva, la catedrala arhiepiscopală din Roman, care poartă chiar acest hram. M-am bucurat foarte mult să fiu alături de romaşcani în acest moment încărcat de semnificaţii profunde pentru aceşti oameni foarte credincioşi. Prăznuirea Sfintei Cuvioase Parascheva este una dintre cele mai importante sărbători din zona Moldovei şi atrage zeci de mii, chiar sute de mii de pelerini în fiecare an.”

Din pozele postate de distinsa blondă pe Facebook, una nu am înțeles-o: baba aceea care stă cu mâna întinsă, ce vrea de fapt? A confundat-o pe Udrea cu patriarhul sau cu Sfânta? Cred că minuni cum face Udrea și patriarhul pot face și eu: dă-mi un sac de bani și să vezi cum îl fac să dispară. Eventual și eu.

elena udrea si banii

Loading


Lasă un răspuns