Categorii
Event

Expoziția „Cărți de buchisit” la Bojdeuca din Țicău, începând de pe 22 iunie 2013. Vino să vezi „abecedarul lui Creangă” și alte cărți de învățătură românești din perioada 1816-1935

carti de buchisit bojdeuca lui creanga ticau (1)Azi am aflat de o expoziție care mă încântă și mă intrigă chiar din numele ei: „Cărți de buchisit”. Începând cu data de 22 iunie 2013,  Bojdeuca lui Creangă din Țicău este gazda unei expoziții de carte speciala, cartea de învățătura românească din perioada 1816-1935. Expoziția este organizată de Muzeul Literaturii române Iași.

Printre „cărțile de buchisit” se regăsesc manualele la care a fost autor ori coautor Ion Creangă, Bucoavna lui David Creangă, Lepturariul rumînesc de Arune Pumnul pe keltuiala fondului religionar g.o. a Bukovinei, Istoria Românilor de A.D. Xenopol sau Introducere în istoria limbii și literaturii române a lui Al. Philippide. Cărților expuse li se alătură alte obiecte inedite de patrimoniu: dicționar liliput francez-german, coupe papier din metal cu mâner lucrat, semn de carte din catifea, trusă de birou din metal emailat etc.

Expoziția deschisă la Muzeul „Ion Creangă” recreează o lume din care s-au ivit valori fundamentale ale culturii și civilizației noastre. Aceasta poate fi vizitată începând cu data de 22 iunie, prețul de intrare fiind de 1 Leu.

De Bogdan Federeac

M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie.
Scriu prin reviste din 2003;
Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală;
În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri.
Din primăvara lui 2015 am început să cartografiez România frumoasă, România mea

Un răspuns la “Expoziția „Cărți de buchisit” la Bojdeuca din Țicău, începând de pe 22 iunie 2013. Vino să vezi „abecedarul lui Creangă” și alte cărți de învățătură românești din perioada 1816-1935”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Enter Captcha Here : *

Reload Image