Azi am aflat de o expoziție care mă încântă și mă intrigă chiar din numele ei: „Cărți de buchisit”. Începând cu data de 22 iunie 2013, Bojdeuca lui Creangă din Țicău este gazda unei expoziții de carte speciala, cartea de învățătura românească din perioada 1816-1935. Expoziția este organizată de Muzeul Literaturii române Iași.
Printre „cărțile de buchisit” se regăsesc manualele la care a fost autor ori coautor Ion Creangă, Bucoavna lui David Creangă, Lepturariul rumînesc de Arune Pumnul pe keltuiala fondului religionar g.o. a Bukovinei, Istoria Românilor de A.D. Xenopol sau Introducere în istoria limbii și literaturii române a lui Al. Philippide. Cărților expuse li se alătură alte obiecte inedite de patrimoniu: dicționar liliput francez-german, coupe papier din metal cu mâner lucrat, semn de carte din catifea, trusă de birou din metal emailat etc.
Expoziția deschisă la Muzeul „Ion Creangă” recreează o lume din care s-au ivit valori fundamentale ale culturii și civilizației noastre. Aceasta poate fi vizitată începând cu data de 22 iunie, prețul de intrare fiind de 1 Leu.
Impresionant acest site . O gramada de cunostinte am
citit în acest caz .