Oamenii de știință au stabilit că nu există toxine legate de ardere prezente în vaporii care conțin de asemenea și cantități mici de nicotină. Cu toate acestea, s-a convenit trebuie să se lucreze mai mult pentru a determina dacă există vreun risc asociat cu expunerea nicotinei la mana a doua, un subiect care încă atrage opinia divizată. Acesta este un fapt cu care încep să vă introduc în lumea țigărilor pe care eu le folosesc demult. Am acasă mai multe kituri, am achiziționat și țigări electronice ieftine dar și mai scumpe, cu diferite arome pe care le mai am și acum. Toate îmi aduc aceeași plăcere. Procesului de fumat in acest caz i se spune vaping.

Ai în continuare mai multe astfel de fapte adevărate, adunate din toate documentațiile care s-au făcut de când acestea au apărut pe piață:

  • Două țigări de tutun vor întări aorta. E-țigările, pe de altă parte, nu au făcut nici o diferență la aortă și nu s-au găsit dovezi cum ca acestea ar întări arterele.
  • Oamenii de știință au dorit să stabilească dacă vaping-ul are într-adevăr un impact devastator asupra oxigenării inimii. Rezultatele au fost negative: e-țigările nu afectează aprovizionarea cu oxigen și nici circulația coronariană, în general.
  • Tot printre aceste fapte se numără și faptul că s-au testat 20 de e-lichide diferite iar consensul general a fost că vaporii nu au avut nici un efect negativ asupra celulelor cardiace.
  • O echipă de cercetători de la Universitatea din Geneva a studiat impactul e-țigărilor pe ex-fumători. Concluzia a fost că țigările electronice ar putea preveni foști fumători din a recidiva în acel obicei și acestea ar putea oferi în mod eficient sprijin pentru fumătorii actuali de a învinge acest obicei.
  • Un alt studiu a analizat efectul lichidelor aromate pe rata de succes a fumătorilor care doresc să renunțe. O parte din descoperiri au fost acelea ca lichidul este un „contribuabil important” în reducerea utilizării țigării sau renunțarea la aceasta în totalitate.

Deci iată că se poate. Dacă știm că aceste fapte sunt reale, de ce să nu evoluăm și noi o dată cu restul lumii și să lăsăm țigara nocivă la o parte?

Loading

Bogdan Federeac
contact@fede.ro
M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie. Acum sunt student la Ecologie și Protecția Mediului; Scriu prin reviste din 2003; Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală; În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri. În ultimii ani am început să fiu mai interesat de munți și păsări

Lasă un răspuns