Activitatile care trebuie sa le desfasuram prin casa mereu ne dau batai de cap si ne enerveaza. De fiecare data cand avem de facut ceva neplacut de gandim de ce nu s-au inventat acele unelte care sa fie practice pentru casa si gradina si sa ne scuteasca de efortul depus.

De exemplu, iubesc prajitura cu mar, insa atunci cand trebuie sa cureti merele ai vrea sa fie mult mai usor. Aceasta activitate poate fi o adevarata tortura. Atunci cand esti nevoit sa faci asta te gandesti ca e ceva care necesita timp, e extrem de plictitsitor si te tot gandesti de ce nu exista ceva care sa te ajute, dar stai. Chiar exista asa ceva, un curatator special care simplifica tot acest proces.

Desi exista o multime de aparate care sunt extrem de practice pentru diferitele activitati de prin casa sau gradina, nu vom scapa de unele sarcini niciodata. Desi avem acasa un set special cu o multime de modele de razatori, asta nu inseamna ca nu va trebui sa le spalam, sa le curatam si apoi cu ajutorul acestora sa le feliem asa cum ne dorim. Unele aparate ne simplifica munca, insa nu ne scapa de ea.

Daca am sta si am analiza ce fel de oameni au inventat acest fel de aparate care sa ne simplifice munca, probabil acestia sunt oameni care au cautat mereu sa isi simplifice viata. Cu ajutorul lor si noi am scapat de anumite activitati care nu ne plac. De exemplu un aparat de taiat cartofi este de un real ajutor cand vrei sa iti prepari o portie de cartofi prajiti. Probabil multi dintre noi renunta la ideea de a gati asa ceva datorita faptului ca este o activitate care necesita foarte mult timp, insa cu asemenea aparat, timpul de pregatire este redus.

Munca acasa nu a fost niciodata mai usoara. Zi de zi apar tot mai multe unelte si aparate care ne ajuta sa fim mai eficienti. Cu mult timp in urma fiecare activitate era desfasurata manual si oamenii reuseau sa le duca la bun sfarsit si sa faca o treaba buna. Acum, nu ne-am putea imagina viata fara o masina de spalat care sa spele in locul nostru, sau nu ne-am putea inchipui o bucatarie fara un mixer sau fara un set de cutite speciale destinate fiecarei activitati in parte. Desi pare imposibil de trait si fara aceste ustensile, timpul ne demonstreaza ca oamenii se descurca cu orice atunci cand nevoia intervine.

Pentru ca timpul este cel mai de temut inamic care ne ameninta, toate activitatile neplacute din casa incercam sa le realizam in cel mai scurt timp. Incercam sa fim cat mai eficienti, si sa economisim timp pentru lucrurile esentiale si care conteaza mai mult pentru noi. De aceea cautam mereu acele aparate si ustensile care sunt practice pentru casa si gradina.

Loading

Bogdan Federeac
contact@fede.ro
M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie. Acum sunt student la Ecologie și Protecția Mediului; Scriu prin reviste din 2003; Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală; În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri. În ultimii ani am început să fiu mai interesat de munți și păsări

Lasă un răspuns