Grijă mare la Yahoo Mail Authentication Alert!

yahoo mail alert authentication

Uneori mă mir că mai sunt tot felul de spam-uri infecte, iar când spun infecte mă refer la cele care se doresc a fi autentice și a te convinge să dai click pe diferite link-uri care, cel mai des, sunt mallware.

De obicei șterg mail-urile rapid, dar de această dată m-am gândit să vă previn.

În Inbox îți apare ca fiind un mail trimis de Yahoo. Duci cursorul ușor spre sender și o să îți apară o adresă de mail de tipul „betr@hw.com” – Yahoo nu îți va trimite niciun mail de pe o astfel de adresă.

Apoi e vorba de logo: majoritatea mail-urilor de acest tip au uitat să dea un update și folosesc logo-ul vechi.

În mail-ul de față sunt două link-uri pentru care ești rugat să dai click, doar că amândouă sunt mascate (unul de ancora „Click Here”, celălalt de „http://yahoo.com/fwlink/?LinkId=74170”). Nu vă lăsați păcăliți sau impresionați, ambele link-uri sunt de fapt: tinyurl.com/mkrmrhj, iar companiile precum Yahoo nu vor apela la serviciile de shortlink 🙂 În plus, Yahoo a inițiat de luni bune de zile Yahoo preview, astfel că atunci când cineva îți trimite un link ce nu este mascat, vezi și un preview al site-ului către care te duce. Numai că dacă maschezi link-urile nu vei mai avea niciun preview. Of! Grijă mare la ce și pe ce dați click!

yahoo mail 1

Loading


Lasă un răspuns