Imaginea ta. Mofturi și necesități


Operațiile estetice, ce sunt ele? Un moft sau o necesitate? E ca și cum ai întreba dacă e necesar un smartphone sau dacă e un moft. Depinde de situație, nu? Cred că avem vreo 10 ani când unul dintre prietenii de la bloc a fost lovit de un necunoscut. Prietenul a căzut și s-a umplut de sânge: necunoscutul i-a spart nasul. A fost la spital, i-a făcut ce i-a făcut, dar nasul nu îi era același. Abia după ce a terminat liceul, când a ajuns la facultate în București și-a făcut rinoplastie. Tipul de care zic era băiatul fatal din școală: frângea toate inimile. Băiat înalt și slăbuț, cu părul negru, ochi albaștri, manierat și privire inteligentă, avea toate atuurile necesare. Dar abia după ce a ajuns la Clinica Zetta a devenit adevăratul sex-simbol. Dacă până atunci era doar un sex-simbol local (un orășel din județul Botoșani), după intervenția chirurgicală a devenit un sex simbol cu potențial național (nu-i Bucureștiul centrul a tot ceea ce se întâmplă?)

Revenind, necesitate sau moft? Poate părea un moft, dar am spus-o și cu alte ocazii:imaginea este prima carte de vizită pe care o prezentăm cuiva. Imaginea noastră e despre încrederea de sine. Dacă nu ești mulțumit tu de cum arăți, nu prea are cum să fie altcineva mulțumit de aspectul tău. Și asta poate duce la depresii. Bun, exemplul pe care l-am dat eu se referea la corectarea unui defect dobândit (nasul său era strâmb pentru că  a primit acel pumn în nas, nu s-a născut cu nasul strâmb), nu a unuia din naștere. Trecând peste aspectul fizic, e posibil să fie și alte probleme (eu nu am, dar am citit tot felul de povești și lucruri), legate de respirație: un defect al nărilor sau alte cartilajului îți pot îngreuna respirația. Sau poți avea alte complicații.

Dar ajung și la concluzia care mă interesează cel mai mult: de când este un moft să vrei normalitate? Eu înțeleg că pare anormal ca un polițist să refuze șpaga sau ca un medic să spună că nu ia mită, dar când vine vorba despre noi și despre aspectul nostru, niciodată nu poate fi vorba despre moft, ci doar de necesitate.

La final dau două exemple de dinainte și după rinoplastie:

rinoplastie2

rinoplastie2

Loading


Lasă un răspuns