Invitație la lectură: revista Conta, nr. 14/2014


revista conta nr. 14De la Piatra Neamț primim cu bucurie vestea apariției numărului 14 al revistei Conta, editată de Biblioteca Județeană „G.T.Kirileanu” Neamț în colaborare cu Asociația Culturală „Conta”.

Am reținut editorialul „Cultura între universal, național și local” în care Adrian Alui Gheorghe punctează foarte bine etapele pe care trebuie să le parcurgă o cultură pentru a deveni internațională.

Rubrica de poezie este una bună și apreciez faptul că sunt promovați și tineri precum liceenii de la Cenaclul de joi: Ștefan Lujinschi și Andra M. Rotaru, tineri care au debutat deja, precum: Florentin Popa, Andrei Zbîrnea, dar și versurile beatnicului Gregory Nunzio Corso traduse în română de Vlad A. Gherghiu.

Bineînțeles, în cele aproape 300 de pagini se regăsesc multe articole și texte interesante, dar vă las să le descoperiți singuri.

Tot în paginile revistei mi-au fost publicate câteva poeme (le găsiți în paginile 194-196), care poate or să vadă lumina tiparului anul acesta în volumul dumnezeu a rămas cu dobitoacele (alte poeme din același ciclu au fost publicate în ultimul număr de pe anul 2013 al revistei Zon@ literară)

Loading


Lasă un răspuns