revista conta nr. 14De la Piatra Neamț primim cu bucurie vestea apariției numărului 14 al revistei Conta, editată de Biblioteca Județeană „G.T.Kirileanu” Neamț în colaborare cu Asociația Culturală „Conta”.

Am reținut editorialul „Cultura între universal, național și local” în care Adrian Alui Gheorghe punctează foarte bine etapele pe care trebuie să le parcurgă o cultură pentru a deveni internațională.

Rubrica de poezie este una bună și apreciez faptul că sunt promovați și tineri precum liceenii de la Cenaclul de joi: Ștefan Lujinschi și Andra M. Rotaru, tineri care au debutat deja, precum: Florentin Popa, Andrei Zbîrnea, dar și versurile beatnicului Gregory Nunzio Corso traduse în română de Vlad A. Gherghiu.

Bineînțeles, în cele aproape 300 de pagini se regăsesc multe articole și texte interesante, dar vă las să le descoperiți singuri.

Tot în paginile revistei mi-au fost publicate câteva poeme (le găsiți în paginile 194-196), care poate or să vadă lumina tiparului anul acesta în volumul dumnezeu a rămas cu dobitoacele (alte poeme din același ciclu au fost publicate în ultimul număr de pe anul 2013 al revistei Zon@ literară)

Loading

Bogdan Federeac
contact@fede.ro
M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie. Acum sunt student la Ecologie și Protecția Mediului; Scriu prin reviste din 2003; Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală; În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri. În ultimii ani am început să fiu mai interesat de munți și păsări

Lasă un răspuns