Transportul în comun ieşean, unul defectuos

Dimineaţă, 16 iulie 2012, un început de săptămână.

Primul lucru pe care nu am cum să-l ratez: indiferent că se numeşte RATP Iaşi sau Unistil, transportul public local ieşean e la pământ. Obişnuit deja cu autobuzele, microbuzele şi tramvaiele RATP, toate insalubre, insuficeinte, cu angajaţi despre care vreau să mă abţin, controlori care nu au cei şapte ani de acasă, lipsa aerului condiţionat şi multe alte probleme, nici Unistilul nu se lasă. O perioadă am folosit microbuzul 6 constant, era ceva mai ok decât RATP-ul, dar încă sub limita decenţei. Luni dimineaţă un autobuz 27 zăcea defect la marginea străzii, cu tot cu călători înauntru pentru că cei de la Unistil nu au vrut să despăgubească cei câţiva călători. Greu dom’le să dai înapoi 2 RON călătorilor sau să le asiguri un alt mijloc de transport în comun.

Am luat un tramvai până în Tărgu Cucu, ajung acolo, tramvaiul nu putea gara în rond pentru că un şofer mârlan parcase pe linii. În scurt timp s-au auzit claxoanele maşinilor şi tramvaielor care erau pri zonă.

Unii şoferi e mârlani

Mergem mai departe, ajungem în Piaţa Unirii. Nu ştiu dacă vă era dor, dar au reapărut panourile ce or să găzduiască afişele electorale. În 2012, jumătate de an avem campanie electorală. Frumos!

În caz că vă era dor: o campanie electorală prelungită
Cam pustiu pe la Admiterea Cuza în prima zi de înscrieri

Ajungem mai departe, pe Copou. Prima zi de admitere la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”. Puţin trecut de ora 11.00, jale mare, puţin studenţi, deşi cifrele oficiale arată că peste 1.100 de elevi s-au înscris la UAIC Iaşi. Greşit! Peste 1.100 de dosare pentru că majoritatea candidaţilor au depus dosarul la cel puţin 2 specializări / facultăţi.

Pe scurt: cam aşa e o zi în Iaşi, nimic desoebit, aceleaşi şantiere, aceleaşi probleme, aceiaşi nervi, aceaşi administraţie. Halal capitală culturală!

Loading

Bogdan Federeac
contact@fede.ro
M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie. Acum sunt student la Ecologie și Protecția Mediului; Scriu prin reviste din 2003; Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală; În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri. În ultimii ani am început să fiu mai interesat de munți și păsări

2 comentarii la „Jurnal cu imagini la început de sătpămână (16 iulie 2012)

  1. Ehhh bai Fede bai….si tu te asteptai la altceva? E o zi normala in Romanica noastra dulce si iubita. E bine totusi ca e bine in Lumea lui Fede! 😀

  2. Draga Fede, ai vazut si tu un autobuz Unistil stricat ( se poate intampla oricui) si un tramvai si te ai facut jurnalist:)
    De ce nu ai dat 8/9 lei sa mergi cu taxiul ?

Lasă un răspuns