De câteva zile, mai precis de miercuri (10 noiembrie) portarii din căminul C6 din complexul Titu Maiorescu (Puşkin) dau dovadă de exces de zel. Imediat ce se lasă întunericul, pentru a scăpa de griji şi a mai face rost de un ciubuc (se ştie, ca să rămâi peste noapte într-un cămin studenţesc o dai la pace cu portarul, fie pe 3-5 Ron, fie pe o doză de bere) portarii încuie uşa de incendiu de la parterul căminului. Pentru cei care nu ştiu, căminul este mixt: la parter sunt cazaţi băieţi (majoritatea de la Facultatea de Istorie ), iar la cele patru etaje sunt cazate fete (de pe la Litere, Biologie, Drept). Ca să nu bată la ochi sau să lase un ciubuc la portar, băieţii care le vizitează pe domnişoarele cazate în cămin, intră (sau ma bine-zis intrau) pe la intrarea principală, apoi făceau dreapta spre parterul rezervat băieţilor şi, la capătul holului urcau spre etajul la care le este cazată mândruţa pe scara de incendiu. Unul din portari, care îşi „face datoria” în complexul Puşkin dinainte de ’89 (a prins şi revolta studenţească izbucnită acolo în anul 1987) s-a gândit că poate scăpa de aceşti „infractori” încuind uşa de la scara de incendiu. Şi a făcut-o. Prin cămin se aude zvonul că în curând se vor face plângeri mai sus de administraţia căminului pentru a nu mai fi închisă acea uşă, nu doar pentru că şi acei băieţi au fost (sau sunt în continuare , când trebuie să viziteze alt cămin) puşi în situaţia „infractorilor” dar , din când în când, se aglomerează duşurile şi vor să urce la etaj să facă un duş, fără a ieşi pe hol, la intrarea principală să le vadă tot studentul bustul dezgolit sau se aglomerează la bucătărie şi , la fel, vor să urce la etaj să încălezască apa pentru supa instant sau să pună la prăjit cartofii care îi scot din foame.

Trecând peste oful studenţilor, această situaţie mai pune în prim-plan o problemă: în caz de un adevărat pericol, ce fac studentele cazate în cămin? Sar pe geam? Altă metodă mai bună nu ar fi, din moment ce, chiar dacă uşa buclucaşă este încuiată, la fel sunt şi uşile laterale ale căminului (una din ele e normal să fie închisă-noaptea mă refer- din moment ce face acces în cabinetul stomatologic).
Băieţi, dacă vreţi să mergeţi la prietena voastră din C6, pregătiţi din timp bacşişul sau doza de bere şi nu vă mai chinuiţi să întraţi pe la băieţi: poarta raiului vostru s-a închis.

Loading

Bogdan Federeac
contact@fede.ro
M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie. Acum sunt student la Ecologie și Protecția Mediului; Scriu prin reviste din 2003; Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală; În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri. În ultimii ani am început să fiu mai interesat de munți și păsări

Lasă un răspuns