Literatură motivațională


Suntem masochiști. Ne place să ne ghidăm viața după cum o indică alții. Când nu ne mai sunt aproape sfaturile apropiaților și încrederea în forțele proprii s-a diluat, începem căutările în afara bulei.

Așteptăm salvarea de la diverși guru auto-proclamați în diferite domenii. Vrem să ardem etape, să ajungem cât mai repede la rezultat țintit. Să învățăm o limbă străină în 30 de zile, să devenim din angajați în antreprenori de succes în mai puțin de un an, să ne echilibrăm chakrele, să încetinim procesul de îmbătrânire cu leacuri băbești.

Asta în timp ce marketing-ul naște monștri, iar slăbiciunile noastre sunt hrana lui. Devenim carnea de tun, acei 99% care îi pun pe ceilalți 1% în fruntea piramidei (lanțului trofic).

Nu dorim soluții alternative care să ne modeleze ideile și să ne ajute să discernem, suntem în căutarea adevărului absolut. Nu există decât Alb și Negru. Ca în politica mare. Ești cu mine sau împotriva mea. Sunt Mesia, să nu ai ochi și urechi pentru alții.

În politică am fost seduși și, când efectul vrăjii s-a dus, ne-am promis că data viitoare vom fi mai atenți. Trăim și în 2019 cu ideea că de data aceasta vom fi mai atenți.

Articol apărut în revista Zile și nopți Sibiu

Loading


Lasă un răspuns