Lucruri interesante despre magicieni


Cunoastem cu siguranta multi magicieni pe care ii stie lumea intreaga si care sunt recunoscuti pentru trucajele inediete care le ies perfect. Houdini, David Blaine, Criss Angel, David Copperfield si multi altii ne-au incantat de-a lungul anilor cu fel si fel de demonstratii. Avem si noi un magician cunoscut in Romania cu care ne mandrim: Lorenzo Cristian.

Despre Lorenzo putem spune ca isi doreste sa ajunga in top 3 iluzionisti europeni, iar pe termen lung isi doreste sa construiasca cel mai mare punct de atractie turistica din Romania care sa-i poarte numele sute de ani, dupa ce el va parasi aceasta lume. Momentan conduce o echipa de artisti cu care isi sustine propriile spectacole. In acelasi timp creaza efecte speciale pentru spectacolele mari a diverselor staruri. Tot ideile si creatile sale au reusit sa revolutioneze formatul campaniilor de marketing pentru diverse firme din Romania. De asemenea, Lorenzo sustine copiii si tinerii care urmaresc o dezvoltare pe aceasta parte artistica.

Iata in continuare cateva fapte interesante despre magicieni din lumea intreaga pe care probabil nu le stiai:

  • Cuvantul „magic” este derivat din cuvantul persan „magus” care a desemnat candva o clasa preoteasca. Mai este numit si evocare, hocus pocus, vrajitorie si magie. Acestea sunt doar cateva dintre cele mai comune.

  • Trucul cel mai periculos in magie este „prinderea glontului”. Acest efect, in care un glonte este tras catre magicianul care il prinde intre dinti, a ucis doisprezece magicieni si a ranit multi altii.

  • Harry Houdini a murit chiar de Halloween, in 1926. Charles Dickens a fost si el un magician amator entuziast.

  • David Copperfield este primul magician viu care are o stea pe celebrul Hollywood Walk of Fame. Singurul magician care mai este atat de onorat e Harry Houdini, care a primit o stea dupa ce a decedat.

  • Magicienii au fost foarte implicati in aparitia industriei cinematografice. Nu numai ca au fost mai multi magicieni expozanti de filme, dar multi au fost implicati ca executanti si chiar ca producatori. Harry Houdini a facut mai multe filme mute si a fost creatorul a multor efecte speciale.

  • Autorul celor 14 cele mai recente thrillere James Bond este un magician. John Gardner, creatorul personajului Bond, a fost un magician profesionist inainte de a deveni un autor.

Loading


Lasă un răspuns