FOTO: http://edition.cnn.com/

Luni, ora locală 14.50 (18.50 GMT, 21.50 ora României), două explozii au avut loc aproape simultan în apropierea liniei de sosire a Maratonului de la Boston. Site-urile de știri și televiziunile au început să vuiască de scenarii ale unor posibile atentate teoriste, atentate care au fost confirmate de poliția locală.

UPDATE (de pe site-ul CNN, 16.04.2013): „Exploziile, care au ucis un copi de 8 ani și alți doi oameni, au marcat un sfârșit grotesc a ceea ce trebuia să fie o sărbătoare a trimfului. (…) Peste 140 de persoane au fost spitalizare, mulți dintre ei în stare critică”. FBI a anunțat că „orice informație, cât de insignifiantă ar părea, este binevenită”

Pe site-ul CNN: „Două bombe au explodat aproape de linia de sosire a Maratonului de la Boston luni, transformând sărbătoarea într-o sângeroasă scenă a distrugerii. Suflul exploziilor au aruncat oamenii la pământ, omorând doi, alți zeci fiind răniți. The Boston Globe relatează că peste 100 de oameni au fost răniți și sunt tratați la spitalele din apropiere”.

Pe site-ul BBC: „Cea de-a treia explozie, produsă la Biblioteca John F. Kennedy din oraș nu a produs victime.” (între timp au mai fost descoperite două dispozitive explozive care au fost dezamorsate)

 

Surse citate de stirileprotv.ro afirmă că bilanțul morților ar ajunge la 12.

Autoritățile americane au confirmat faptul că ar fi vorba de un atac terorist, precizând faptul că Poliția din Boston are imagini surprinse de camerele de supraveghere în care o persoană aduce mai multe rucsacuri la locul exploziilor; un tânăr de 20 de ani, originar din Arabia Saudită, este suspectat de polițiști că ar avea legătură cu exploziile.

Maratonul din Boston a fost organizat cu ocazia Zilei Patrioţilor, marcată în a treia zi de luni din aprilie începând cu anul 1897.

Loading

Bogdan Federeac
contact@fede.ro
M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie. Acum sunt student la Ecologie și Protecția Mediului; Scriu prin reviste din 2003; Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală; În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri. În ultimii ani am început să fiu mai interesat de munți și păsări

Lasă un răspuns