Marşul ghilimelelor sau promenada ghilimelelor a ajuns şi la Iaşi


Marşul ghilimelelor în Capitală, foto realitatea.net

Marşul ghilimelelor sau promenada ghilimelelor a ajuns astăzi şi la Iaşi. Peste 30 de tineri (studenţi, doctoranzi sau asistenţi universitari) s-au adunat astăzi, 4 iulie 2012, în faţa Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei şi au pornit la un marş de protest pe traseul Palat – Casa Pătrată – Primărie – Teatrul Naţional – Piaţa Unirii.

„Promenada ghilimelelor”  se desfăşoară concomitent în mai multe oraşe din ţară. Protestul a fost declanşat de refuzul premierului Victor Ponta de a demisiona, după ce a promis că demisionează în cazul în care se dovedeşte că lucrarea sa de doctorat a fost un plagiat. Deşi o comisie legal constituită a stabilit plagiatul (85 de pagini copy-paste), Victor Ponta nu a demisionat, din contră, a încercat să îndrepte atenţia dinspre el spre Traian Băsescu, a cărui suspendare a propus-o astăzi USL.

Promenada ghilimelelor va avea loc la Iaşi şi mâine, 5 iulie, începând cu ora 19.00, având ca punct de adunare bulevardul Ştefan cel Mare, în faţa Catedalei Mitropolitane.

În Capitală, printre participanţii la protest se numără Noua Republică, partid nou înfiinţat.

Declaraţia lui Ponta, pentru „El Pais”, că îşi va da demisia dacă se dovedeşte plagiatul:

Interviul lui Raúl Sánchez Costa cu Victor Ponta:

R.S.C.: Şi acuma sînt momente controversate. Atunci eu aş vrea să fiu direct.
V.P.: Vă rog !
R.S.C.: Aţi plagiat în teza de doctorat ?
V.P.:Nu. …..În momentul în care am avut conflictul cu preşedintele ţării pe tema participării la Consiliul European. Eu mi-am început teza în 1999, în urmă cu 13 ani. De atunci am fost de două ori ministru în diverse guverne, am fost vicepreşedinte al Parlamentului şi sînt lider de partid de doi ani. Eu am respectat toate standardele care existau atunci în România, pentru că nu pot fi judecat decât la standardele pe care universităţile din România le aplicau în urmă cu 12 ani, am respectat toate legile. Am cerut Comisiei de Etică abilitată de lege, eu am cerut, să verifice teza de doctorat şi sînt convins că se va dovedi că nu am plagiat. Dar aceasta, din păcate, a fost o lovitură politică, pe care am primit-o de la preşedinte în momentul în care i-am contestat acestuia dreptul de a merge la Consiliul European.
R.S.C.: Şi dacă o comisie pe care mi-aţi spus dumneavoastră acum ar decide că a fost plagiat ?
V.P.:Atunci în mod sigur mă retrag.
R.S.C.: Vă daţi demisia ?
V.P.:Sigur. Dacă comisia abilitată de lege dă o asemenea decizie, da. În acelaşi timp, însă, am fost judecat doar pe un criteriu politic.

Loading


Lasă un răspuns