Dimineaţă am citit cel mai interesant articol din presa ieşeană. Nu am vrut să fiu maliţios şi să spun că am avut impresia că am citit compunerea unui elev de clasa a VIII-a. Şi trebuie să precizez că „interesant” se citeşte „amuzant”.

Pe scurt: un om a murit înecat în lacul Ezăreni, iar pe marginea lacului era o nuntă. Titlu, marca BZI: „EXCLUSIV! Un pescar inecat a stricat nunta de la Ezareni”. Restul „ştirii” ascunde o dramă, dar este prezentată ca o comedie:

Sambata seara, in jurul orei 21.00, nuntasii de la un restaurant de pe malul lacului Ezareni au avut parte de un spectacol oferit de fortele de interventie. Totul a inceput dupa ce, doi pescari care dadeau la plasa, s-au aventurat in largul lacului si, cum consumasera din belsug bauturi alcoolice, nu si-au dat seama ca apa este foarte adanca, de peste 7 metri. Unul dintre ei s-a dus ca toporul la fund, iar celalalt a reusit sa iasa la mal. Acolo a dat peste o nunta si a implorat ajutorul de la nuntasi. Oamenii au anuntat dispeceratul 112, iar in cateva minute spectacolul a demarat in forta. Echipaje de salvare cu girofaruri, pompieri, politie au rasarit ca din pamant la fata locului. Pescarul care s-a salvat s-a speriat de desfasurarea de forte si a disparut in noapte. Dupa cateva minute a aparut si ”artileria grea” de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, respectiv echipajele de salvatori cu barci pneumatice in dotare. Operatiunea de cautare este in plina desfasurare pe lacul Ezareni spre deliciul nuntasilor, care au oprit petrecerea si asista uimiti la interventia complexa a autoritatilor. Singurii care nu au gustat spectacolul si au fost deranjati de interventie au fost chelnerii, care s-au vazut nevoiti sa amane servirea felurilor de mancare, din cauza ca mesele erau goale, nuntasii preferand sa urmareasca de pe malul lacului interventia echipelor de salvare.

Loading

Bogdan Federeac
contact@fede.ro
M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie. Acum sunt student la Ecologie și Protecția Mediului; Scriu prin reviste din 2003; Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală; În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri. În ultimii ani am început să fiu mai interesat de munți și păsări

Lasă un răspuns