Toată presa și online-ul au dezbătut pe larg episodul cu premierul român și deplasarea în mijlocul sinistraților din Teleorman.

Pe scurt:

FOTO: B1 TV
FOTO: B1 TV

1. Ponta și compania se plimbau în bărci pneumatice deși nivelul apei era mic. Presa a găsit prilej să arunce cu lături în el. Pe Realitatea.net apare: „În timp ce localnicii şi jurnaliştii mergeau prin apă, premierul se relaxa ca un turist şi se lăsa împins de pompieri prin apa care nu ajungea nici până la genunchi.” Manipulare grosolană. Da, Ponta a fost nesimțit că nu a folosit ciubotele din dotare să meargă prin apă, dar și cei din presă erau într-o bărcuță.

FOTO: adevarul.ro
FOTO: adevarul.ro

2. „Tu ce faci, fă, Doina aicea? Aveai chef de niște inundații?”. Declarațiile acestea se pare că au fost mai ceva ca o sticlă de vin spumant agitată: cum au ieșit, cum au stropit totul. Pe înregistrare nu este clar dacă spune „fă” sau „măi”, dar nu asta este nesimțirea ci întrebarea „aveai chef de niște inundații?”. Au fost oameni care au murit la recentele inundații, iar premierul, în semn de respect, se crede în continuare în vacanța de Paște: „Tu ce faci,măi, Doina aicea? Aveai chef de niște ouă roșii și drob?”. Răspunsul ministrului mi se pare la fel de deplasat: „Păi, nu aveam chef, dar…”, tradus ca „nu aveam chef de ouă roșii și drob, dar așa e de Paște, mergem pe unde ne cheamă, dă bine la televizor.”

ce faci fa doina aicea

3. „Am văzut astăzi că m-am adresat injurios la adresa doamnei ministru Pană, nici nu băusem whiskey, nici nu veneam de pe vapor, nu folosesc termenul de fă”. Încercând să explice că nu a spus „fă”, ci „măi”, Ponta declară subtil că el nu este Băsescu să folosească termeni care aduc injurii.

Concluzia: Ponta e nesimțit, dar nici cei din presă nu sunt mai prejos. Un om ca Ponta nu cred că are cuvântul „fă” în vocabular, dar nu asta contează, ci modul în care el, premierul României, percepe situația dintr-un anumit colț de țară, afectat de inundații. Și cel mai important: în viziunea lui Ponta Băsescu este de vină pentru tot.

Loading

Bogdan Federeac
contact@fede.ro
M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie. Acum sunt student la Ecologie și Protecția Mediului; Scriu prin reviste din 2003; Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală; În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri. În ultimii ani am început să fiu mai interesat de munți și păsări

4 comentarii la „Nesimțirea nu stă în cuvântul „fă”

      1. „Prefer să cred că nu a spus „fă” unei colege de Guvern. Mă simt eu prost să am un premier care să vorbească așa”! Replica asta face cât un editorial de zile mari!

  1. "Prefer să cred că nu a spus „fă” unei colege de Guvern. Mă simt eu prost să am un premier care să vorbească așa". Replica asta face, singură, cât un editorial de zile mari"

Lasă un răspuns