Nu este vorba despre serialul din care nu am văzut nici măcar o secvență, este vorba despre o știre care mi-a atras atenția. „Elon Musk, fondatorul companiei SpaceX, este de părere că vacanțele sunt dăunătoare sănătății”, scrie Agerpres. Aceasta ar fi una dintre concluziile la care a ajuns jurnalistul ashlee Vance care a scris o carte despre Elon Musk, Elon Musk: Tesla, SpaceX, and the Quest for a Fantastic Future. Oricât de workaholic aș părea în ochii celorlalți, vacanțele sunt întotdeauna o binecuvântare. Recunosc, decât să pierd timpul prefer să muncesc. Nu este ceva ce ține de natura umană, ci de stilul în care îți construiești viața. Dar dacă Elon Musk a fost la un pas să își piardă viața după ce s-a îmbolnăvit de malarie în timpul unei vacanțe în Africa de Sud și Brazilia în anul 2000, asta nu înseamnă că vacanțele sunt dăunătoare sănătății.

Singura problemă cu vacanțele este că te deconectezi de rutină și obișnuință și pe urmă îți este greu să te reintegrezi „în câmpul muncii”. Sunt șanse mai mari să mori de inimă sau să te îmbolnăvești „cu de toate” pentru că lucrezi ca robul decât în urm unei vacanțe. Și dacă ți-e dat să mori în vacanță sau în urma vacanței, care ar fi problema? Măcar mori pentru că ai vrut să te odihnești și să te simți bine, nu  ai murit încercând să faci bani.

Loading

Bogdan Federeac
contact@fede.ro
M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie. Acum sunt student la Ecologie și Protecția Mediului; Scriu prin reviste din 2003; Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală; În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri. În ultimii ani am început să fiu mai interesat de munți și păsări

Lasă un răspuns