„Nu am o carte preferată, dar m-a impresionat Abecedarul” – perle BAC 2012 proba de limbă şi literatură română, examen scris


Partea hazlie a Bacalaureatului: perlele elevilor (foto: exclusivnews.ro)

Primele teze văzute de profesorii corectori sunt presarate cu perle precum . „Luceafarul e cea mai lungă poezie românească şi din lume, deşi nu s-a hotărât exact câte strofe are” sau „Ce poate fi mai frumos ca o floare albastră? Aşa i-a venit poetului ideea să scrie despre iubirea lui cu o floare care nu creşte pe toate drumurile”.

“Prietenul meu e foarte inteligent şi nici nu are capul mare” – perle de la Evaluarea Naţională 2012, proba de Limbă şi Literatură Română

Nu lipsesc nici mesajele pe care liceenii au ales să le transmită astfel dascălilor: „Sper ca va (sic!) plăcut. Cred că o să mai vin şi la anul.”

„Eu nu am jurnal pentru că jurnalul este pentru fete mici”, a răspuns un elev de la seral, în vârstă de 40 de ani, întrebat despre importanţa unui asemenea carneţel de însemnări personale. Un alt licean este de părere că un text este descriptiv pentru că „autorul îmi prezintă ca să văd nişte imagini auditive şi nu numai”, iar un altul dovedeşte că nu ştie să definească ce înseamnă receptor. Întrebat “cine poate fi receptorul acestui text”, absolventul a opinat: „Receptorul este o femeie foarte frumoasă”

Dacă e Bacalaureat înseamnă că avem o nouă recoltă de perle, perle BAC 2012

Perle de la BACALAUREAT 2012 au adunat şi profesorii de peste Prut. Prime.md trece în revistă câteva dintre mostrele adunate de dascăli la sesiunea din acest an:

– „Limba română este curgătoare şi se întinde peste mări şi ţări”
– „Eu şi cartea suntem două zări îndepărtate”
– „Ionuţ Striveţ” şi „Corola de minuni a lumii” a fost scrisă de Lucian Blaga
– „Ilie Moromete şi-a trimis feciorii la curtea împăratului”
– „Misterul nu trebuie lămurit, ci înnodat, încâlcit”
–  „Sărmanul Dionis” tema ovarului este irezistibilă”
-„Iubirea-i ca focul, până nu-i pui un băţ, nu arde”.

Tot la BAC 2012, doi absolvenţi au mărturisit şi care este lectura lor preferată: „Nu am o carte preferată, dar m-a impresionat Abecedarul”, a scris unul dintre ei, în timp ce un altul a punctat: „Cartea mea de suflet este Constituţia”

Loading


Lasă un răspuns