Cand vine vorba de cifre prefer sa nu ma implic. Daca e ceva de calculat, de adunat si alte chestii din astea matematice prefer sa stau deoparte. Acum, nu vreau sa credeti ca nu stiu sa calculez, dar nu sunt prieten cu ele. Nu le am cu astea de-ale matematicii, dar cand merg la magazin stiu sa socotesc cat trebuie sa imi dea rest, sa calculez tot ce am nevoie cand vine vorba de banii mei, ca doar pentru asta nu trebuie sa particip la seminarii de contabilitate.

Dar totusi vreau sa spun ca uneori chiar mi se intampla sa ma loveasca cate o amnezie si sa incurc cifrele. Totusi pe lumea asta sunt oameni atat de habauci, ca nu pot raspunde clar la o intrebare. Stiu ca va aduceti aminte de doi cai frumosi, maxim sase, sau baietiii cu telecomanda care isi cauta prietene.

Stim cu totii ca matematica e grea, cifrele neprietenoase, formulele gata sa te ucida, dar in viata de zi cu zi nu ai nevoie de prea multe. O adunare simpla, o inmultire sau o impartire tot trebuie sa stii. Ce faci daca te duci la magazin si tanti se prinde ca nu stii sa socotesti, frate, de unde stii tu ca baba aia nu iti fura restul? Sau cum faci cand trebuie sa imparti cu altii niste bani, iar daca nu esti prieten cu operatiile matematice, s-ar putea sa fii pacalit?

Traim intr-o lume nebuna dupa bani. Cred ca i-am putea motiva pe multi sa invete tabla inmultirii cu ceva de genul: daca nu o inveti s-ar putea ca la un moment dat cineva sa te fraiereasca si sa primesti mai putin bani. La cat de disperati sunt unii dintre noi sigur s-ar pune cu burta pe carte.

Bine, hai sa recunoastem ca printre noi sunt foarte multi prieteni ai matematicii. Ii vezi ca rezolva probleme super complicate. Iti dai seama cat de destepti sunt aia daca calculeaza si litere. Uimitor. Sau ciudat. Lansand gluma la o parte, mereu m-am intrebat cum cineva poate intelege atat de bine formulele din matematica, si cum e capabil sa le aplice. Oricum ar fi, ei sa ramana cu calculele lor, cu tot ce tine de acest aspect, si eu o sa raman cu ale mele, cu glumele si chestiile amuzante.

Loading

Bogdan Federeac
contact@fede.ro
M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie. Acum sunt student la Ecologie și Protecția Mediului; Scriu prin reviste din 2003; Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală; În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri. În ultimii ani am început să fiu mai interesat de munți și păsări

Lasă un răspuns