nelson.freemanȘtirea care a făcut astăzi înconjurul lumii este cea că Nelson Mandela a murit. Primul președinte de culoare al Africii de Sud, luptător împotriva apartheidului, a inegalității și a tuturor discriminărilor rasiale, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, Nelson Rolihlahla Mandela, născut pe 18 iulie 1918, a murit pe 5 decembrie.

Știrea morții sale, mi-a smuls un zâmbet ironic după ce pe Facebook a apărut o imagine, pe care au și distribuit-o mulți, o poză cu un bătrân simpatic pe care scria R.I.P. Nelson Mandela. Dacă ai văzut filmul Invictus și ai auzit că a murit Mandela, nu îți pui mari întrebări, cauți o poză cu Mandela, scrii pe ea ceva cu RIP și îi dai share pe Facebook. Ideea e că în filmul Invictus rolul lui Mandela era interpretat de Morgan Freeman, iar cel care a vrut să aducă un omagiu fostului președinte sud-african, de fapt l-a ucis pe simpaticul actor născut în anul 1937. Și mai interesant este că există o pagină de Facebook, R.I.P Morgan Freeman, cu peste 61.000 de like-uri, dar care spune clar: Este bine, în viață, nu mai credeți tot ce vedeţi pe Internet.

BONUS: ȘTIREA MOMENTULUI VS CELELALTE

Loading

Bogdan Federeac
contact@fede.ro
M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie. Acum sunt student la Ecologie și Protecția Mediului; Scriu prin reviste din 2003; Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală; În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri. În ultimii ani am început să fiu mai interesat de munți și păsări

3 comentarii la „Nu mai credeţi tot ce vedeţi pe net

  1. Lume proasta, cei drept, daca unu vede aceasta poza, crede.. eu stiam ca-i Freeman, si eram putin contrariat.. zic ce dracu’ ori a murit Freeman, ori Mandela?!

Lasă un răspuns