O altă formă de protest: Iulian deszăpezește Bucureștiul


Parcă ne-am obișnuit și noi cu protestele: Roșia Montană, Pungești, accidentul din Apuseni: românii descoperă simțul civic.

Acel simț civic care lipsește oamenilor când primul drum deszăpezit este cel spre cârciumă, când cârciuma-i spațiul de unde se observă cel mai bine cum trece timpul, iar autoritățile nu trimit oameni și echipaje să îți dea la o parte zăpada din fața casei, este motivul pentru care un tânăr și-a ales o formă inedită de protest: „Iulian deszăpezește Bucureștiul”.Și-a făcut și o pagină de Facebook unde a scris:

„Această deszăpezire este un protest. Dacă știi vreo trecere de pietoni, trotuar care necesită deszăpezire dă-mi un mesaj sau sună-mă: 0751936953. Pro bono.”

Pe 27 ianuarie, de la ora 21.30 la ora 3.30, Iulian a pus mâna pe lopată și a dat zăpada la o parte, curățând trotuarul, mocirla de la trecerea de pietoni, bineînțeles, pro bono.

În Grozăvești
În Grozăvești

Când media ne invadează cu „iadul/ infernul alb”, iar ANM-ul și clasa politică o pun de coduri roșii de dragul de a împărți ciolanul (atunci autoritățile pot să apeleze la firme de deszăpezire fără licitație), unii tineri demonstrează dracu nu e-atât de alb pe cât spune televiziunea. Și că de protestat se poate protesta și prin muncă.

Felicităm forma de protest pe care a adoptat-o Iulian!

Loading


10 răspunsuri la “O altă formă de protest: Iulian deszăpezește Bucureștiul”

  1. In afara de simpla poza cu inainte si dupa eu as pune in poza de dupa si un carton cu "futu-ti mortii ma-tii oprescule" (sau ma rog, ceva mai light daca vrei viralizare) cu fiecare zona curatata.

  2. Legat de unghi, așa voiam să fac, dar poza de după din același unghi cu cea de dinainte nu a ieșit bine. Cât despre Oprescu, chiar nu am nimic cu el, fiindcă nu mă aștept să fie mai diferit decât alți primari. Și dacă vrei o treabă să fie făcută bine, mai bine o faci tu.

Lasă un răspuns