În timpul mitingului PDL desfăşurat în faţa Palatului Culturii, un grup de aproximativ 30 de revoluţionari ieşeni (dar şi simpatizanţi ai Uniunii Social Liberale), au scandat împotriva lui Train Băsescu şi au afişat un banner pe care scria „REVOLUŢIONARII DA DEMITERE”.

Dintre scandări amintesc: „Păcat, păcat de sângele Băsescu!”, „Băsescu mai rău ca Ceauşescu”, „Ruşine să vă fie!” sau „Demisia!”

Pentru a nu degenera situaţia, un grup de jandarmi i-au ţinut departe pe revoluţionarii protestatari de simpatizanţii lui Băsescu. Nu a fost de ajuns, mici conflicte au fost, revoluţionarii şi participanţii la miting s-au încăierat puţin. Nu au fost capete sparte, arestări, nici măcar amenzi; au fost nişte amărâte de îmbrânceli.

Ce s-ar fi întâmplat dacă data desfăşurării mitingurilor USL şi PDL nu era decalată? Răspunsul îl ştiţi şi singuri.

Pe durata mitingului Casa Pătrată a fost „păzită” de susţinătorii USL

Loading

Bogdan Federeac
contact@fede.ro
M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie. Acum sunt student la Ecologie și Protecția Mediului; Scriu prin reviste din 2003; Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală; În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri. În ultimii ani am început să fiu mai interesat de munți și păsări

Lasă un răspuns