O nouă interfață pentru varianta desktop a Instagram


Mi-aduc aminte de niște discuții despre Facebook pe care le aveam cu un prieten (care între timp a și renunțat la această rețea de socializare). Încercam să-i explic că ce avea pe browser era total diferit față de aplicație. Lucrul acesta se întâmplă și la alte aplicații / rețele sociale, precum Instagram.

Iar de câteva zile (octombrie 2022), varianta desktop a Instagram a venit cu o nouă interfață.

Ce e nou?

În partea superioară au rămas stories, dar butoanele de „acasă”, „caută”, „explorează”, „mesaje”, „notificări”, „creează” și „profil” au fost mutate pe un sidebar în partea stângă. Tot acolo se regăsește de meniul „mai mult” („setări”, „salvate”, raportează o problemă”, „schimbă contul”, „deconectează-te”). Asta deși, în locul obișnuit, dreapta-sus, a rămas profilul și varianta de a schimba contul, iar sub el „sugestii pentru tine”.

Încă nu și-au făcut apariția butoanele de „reels” sau „magazine” pe varianta desktop. Dar cu siguranță se va întâmpla și acest lucru, cei de la Meta anunțând că vor mai urma și alte update-uri la varianta desktop a Instagram.

Avantajul principal al utilizării Instagram pe desktop

Zero reclame. Și asta contează mai mult decât dezavantajele. Cred că pot menționa aici, deși am făcut-o și mai devreme, lipsa butonului de „reels”.

 349 total views


Lasă un răspuns