Omenirea intră în criză de timp

Yuval Noah Harari este istoricul-fenomen al momentului. Primele sale cărți, „Sapiens. Scurtă istorie a omenirii” și „Homo deus. Scurtă istorie a viitorului” au devenit bestelleruri, au pornit numeroase dezbateri, atingându-și scopul: milioane de cititori din întreagă lume au primit răspunsuri la întrebările „de unde venim?” și „încotro ne îndreptăm?”

Cu acest nou volum, „21 de lecții pentru secolulul XXI” (Editura Polirom, 2018, traducere de Lucia Popovici), structurat ca o selecție de lecții care analizează probleme globale, Harari evidențiază amenințările și pericolele lumii actuale, prezintă crizele societății (societăților) și obligă cititorul să se întrebe  „încotro ne îndreptăm?”. Răspunsul nu-l dă Harari, doar sugerează scenariile posibile.

În fața unor pericole iminente și cu acțiuni ireversibile (cum ar fi o criză ecologică sau un dezastru provocat de armele de distrugere în masă) oamenii continuă dezbaterea milenară despre sensul vieții, doar că omenirea intră în criză de timp.

Yuval Noah Harari, 21 de lecții pentru secolul XXI, Polirom, 2018

Yuval Noah Harari, 21 Lessons for the 21st Century, Jonathan Cape, 2018

Articol apărut în Zile și nopți Sibiu, 9-22 noiembrie 2018

 

2 thoughts on “Omenirea intră în criză de timp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Enter Captcha Here : *

Reload Image