Nu bine m-am trezit din mahmureala Revelionului și, pe fostul spațiul verde din Târgușor-Copou, mai exact, pe unde scurtam drumul dinspre cămine spre strada Petre Andrei, se ridicau niște garduri, iar peste noapte, în patrulaterul astfel format, a apărut o groapă imensa. Au trecut mai mult de două luni, iar între timp lucrurile încep să prindă contur. Trecând peste faptul că mulți dintre oamenii de pe acolo nu poartă echipamente de protectie a muncii, am observat mai multe nereguli.
Despre ce este vorba?
Începând din anul 1990, Magda Bedivan, moștenitoarea familiei de boieri Stoicescu, a început să revendice câte o palmă de pământ și încă o palmă și tot așa, până a câștigat terenurile ce înconjoară cele patru cămine din Târgușor-Copou ale Universității „Alexandru Ioan Cuza”. Deși, inițial, Magda Bedivan a susținut că nu înstrăinează acele terenuri, realitatea nu a întârziat să își arate adevărata față. De câțiva ani, aproape lipit de căminul C4, s-a construit o vilă. Spațiul verde din cadrul complexului, unde în nopțile călduroase studenții ieșeau cu pătura și chitara, a fost înconjurat de gard, Universitatea de Agronomie a trebuit să cedeze beciul Cantinei și …
Pe 3 ianuarie 2011 Primăria Municipiului Iași dădea autorizația de construcție numărul 83 pentru „construire cămin studențesc pe teren proprietate”. Între timp a fost achitată și taxa de autorizare în valoare de 23.979 RON (pentru ca s-a dat chitanța nr. 10037167), constructorul fiind „regie proprie”. Prima ciudățenie: gardurile din Târgușor au apărut în luna decembrie 2010, la scurt timp după ce, în aceiași lună, Universitatea „A.I.Cuza” a pierdut respectivul teren în favoarea moștenitoarei boierilor Stoicescu; autorizația de construcție are data de 3 ianuarie 2011: între câștigarea terenului revendicat și înstrăinarea lui nu a trecut nici măcar o lună de zile.
Zilele acestea a apărut un panou cu date mai cuprinzătoare:
– Obiectiv: construire cămin studențesc Iași, str. Stoicescu nr.3
– Beneficiar: SC General Zmontagi Panainte SRL Iași, str. Plopii fără soț 14, Panainte Constantin și Panainte Marian (se dau și numerele de telefon)
– Proiectant general: Arhigaph SRL Iași
– Proiectant structură: Arh Cons Proiect SRL Iași
– Constructor: Compania de Construcții Moldoconstruct SA, str. I.C Brătianu 20-22, Iași
– Nr. autorizație de construcție: 83 din 23.01.2011
– Eliberată de: Primăria Municipiului Iași
– Termen de execuție a lucrărilor: 36 de luni
– Data începerii construcției: 22.02.2013
– Data finalizării: (loc ce urmează a fi completat ulterior)
Va urma
în aceEași lună 🙂
Se accepta: http://dexonline.ro/definitie/acela%C8%99i
trebuie să vii cu ceva legat de DOOM2 ca să zii că se acceptă – asta unu la mînă… Doi la mînă, e evident că, în calitate de adjectiv (pronominal demonstrativ), „același” are 4 fore flexionare după GEN. Substantivul „lună” este un feminin 😛