Mihai Muntean: „ne interesează stabilitatea şi funcţionalitatea statului şi a democraţiei, pe care orice dezechilibru instituţional le pune in pericol.”

Nicicând in ultimii 22 de ani, guvernele şi parlamentele României nu au excelat în corectitudine, competenţă şi onestitate, dar niciuna dintre aceste instituţii până azi, nu şi-a permis să atenteze la integritatea naţională a statului de drept, ca actualul guvern şi parlament al României.

De la politizarea capilară a instituţiilor statului, la ignorarea şi încălcarea prevederilor Constituţiei, la atacul la adresa Curţii Constituţionale, la decredibilizarea învăţamântului României pe plan intern şi internaţional, nicio metodă lumpen-parlamentar-guvernamentală nu a fost ocolită.

Dar cea mai mare „realizare” a tuturor guvernelor din perioada 1990-2012, a fost şi rămâne crearea celei de-a doua Românii, respectiv cei aproape 5 milioane de cetăţeni români emigraţi în căutarea unor locuri de muncă, ignoraţi de România care aşteaptă de la ei exclusiv remitenţele, ignoraţi de ţările de adopţie, pentru care aceştia sunt doar o masă de braţe de muncă.

Situaţia conflictuală creată în această perioadă poate fi uşor comparată cu mineriadele anilor 1990-2000, camioanele, furtunele cu cap de oţel, bocancii şi lămpaşele fiind înlocuite, cu limuzinele parlamentare, pixurile aurite, pantofii din piele de şarpe şi gulerele albe ale parlamentarilor şi guvernanţilor. Graba şi violenţa psihologică cu care se încearcă destructurarea statului de drept, ne face să ne întrebăm care este adevărata miză, cui, ce şi cât i s-a promis din preţul vânzării României la talciocul internaţional!?

Nu ne vindem ţara” a fost sloganul cu care s-a intoxicat şi manipulat populaţia la începuturile pseudo-democraţiei, la adăpostul căruia, România era vândută în grabă, cu furie şi inconştienţă, iar azi politicienii ţării se bat pe vânzarea ultimelor bucăţele, la un preţ fixat de alţii. Diaspora ar fi putut şi ar fi trebuit să fie o voce liberă şi independentă faţă de orice imixtiune politică, dacă, tentaculele politicienilor României nu s-ar fi întins şi asupra ei, căci oriunde în lume se găsesc oricînd persoane care au uitat de ce au emigrat, gata să se prosterneze în faţa celor de la care speră să obţină avantaje personale.

Partidul Identitatea Românească din Italia, organizaţie independentă şi autonomă, condamnă tentativa de lovitură de stat, ce se desfăşoară în aceste zile în România şi face apel la solidaritatea de opinie a cetăţenilor în apărarea echilibrelor constituţionale şi instituţionale, fără de care niciun stat de drept nu poate funcţiona. Schimbarea configuraţiei politice a parlamentului, în urma traseismului, corupţiei, blaturilor politice, arată faţa hidoasă a clasei politice a României şi faptul că aceasta, nu are limite morale şi profesionale, în folosirea oricăror mijloace de a-şi proteja interesele personale, în dauna eternă a intereselor generale ale ţării şi cetăţenilor săi, a naţiunii Române!

Precizăm şi specificăm că nu ne interesează numele persoanelor implicate şi culoarea politică, dar ne interesează stabilitatea şi funcţionalitatea statului şi a democraţiei, pe care orice dezechilibru instituţional le pune in pericol.

Mihai Muntean

Secretar General – Identitatea Românească

Pentru că am promis şi guest posts, astăzi avem părerea lui Mihai Muntean, secretar general al Partidului Identitatea Românească din Italia

Loading

Bogdan Federeac
contact@fede.ro
M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie. Acum sunt student la Ecologie și Protecția Mediului; Scriu prin reviste din 2003; Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală; În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri. În ultimii ani am început să fiu mai interesat de munți și păsări

Lasă un răspuns