Liderii USL la Iași (24 ianuarie 2012). Relu Fenechiu: „Hmm.... oare ce-oi vinde când voi ajunge ministru?”
Liderii USL la Iași (24 ianuarie 2012). Relu Fenechiu: „Hmm…. oare ce-oi vinde când voi ajunge ministru?”

Asta-i România: țara unde ministrul Transporturilor (deputatul de Iași Relu Fenechiu) nu a folosit trenul de 3-4 ani și uite ce declara la o emisiune televizată: „Merg cu mașina. De ce? Din cauză că trenurile din România astăzi nu oferă viteza și confortul necesar pentru a înlocui mașina”. Pe scurt: prostime, folosiți trenurile în continuare, mai durează puțin până încep să vând CFR-ul; încep cu CFR Marfă, îl vând la un preț sub cel pe care l-aș obține dacă aș băga totul la fier vechi. Mai vând câteva rute feroviare, dar nu către Regiotrans, aia a fost vândută soției lui Berceanu, de către Boc și ai lui, le vând unor prieteni USL-iști, că sunt destui. Între timp, voi circulați cu trenurile ălea lente și vai de capul lor, eu voi folosi unul dintre cele 4 autoturisme pe care le am declarate: Honda (cumpărat în 2005), Hyundai (cumpărat în 2006), Mercedes sau Volkswagen (ambele cumpărate în 2007).

Rămâne ca ministrul Sănătății să declare că este adeptul unui cult bazat pe bioenergia solară pentru nu are încredere în medicii și spitalele românești, ministrul Economiei să recunoscă faptul că joacă la păcănele și este îngropat în datorii, că ministrul Muncii nu a muncit o zi până acum pentru că este fiul unor oameni … influenți, că ministrul Apărării a avut casa jefuită de trei ori în ultima lună, iar soția violată de cinci ori… Șirul exemplelor poate continua. Afară de aceste scenarii mai există câteva fapte concrete: ștabii de la RATP nu au circulat de ani de zile cu transportul public ieșean. Eu am altă curiozitate: primarul orașului, când pleacă la muncă, de la vila de Copou, cum ajunge în buricul târgului? Skoda Superb pe care o are trebuie să fie un fel de Batmobil că altfel nu îmi explic cum străbate străzile Iașului.

Loading

Bogdan Federeac
contact@fede.ro
M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie. Acum sunt student la Ecologie și Protecția Mediului; Scriu prin reviste din 2003; Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală; În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri. În ultimii ani am început să fiu mai interesat de munți și păsări

2 comentarii la „Paradoxul românesc

  1. Eu tot cred ca masina lui e un soi de batmobil
    Ar mai fi o varianta: poate nu merge cu Skoda la munca, ci cu caruta, mai stii…

Lasă un răspuns