Muscar gulerat / Ficedula albicollis

Muscar gulerat / Ficedula albicollis

O specie relativ comună; cuibărește în păduri de foioase, nu foarte dese, dar și în parcuri. Masculul are guler alb și o pată albă întinsă pe frunte. Pentru cuib folosește scorburile făcute de ciocănitori. Se hrănește în special cu muște pe care le vânează din zbor după ce le-a urmărit stând pe un post de observare. Caută hrana și pe ramuri sau frunze, iar în apropierea toamnei vânează mai mult pe sol. Migrează spre Africa Centrală începând cu luna august și revine începând cu a doua jumătate a lunii aprilie.

25.05.2020 – Parcul Sub Arini (Sibiu)

Imagini surprinse cu Nikon D3500 + AF-S Nikkor 55-300 mm