Pe 21 decembrie 2012 o să ţi se rupă prezervativul iar prietenă-ta o să ia aspirină în loc de pilula de a doua zi


De prin 2008 a început o isterie numită „Apocalipsa de pe 21 decembrie 2012”. Nu m-au încântat niciodată astfel de teorii apocaliptice, cum nici cele conspiraţioniste nu m-au pasionat. Dar nu pot să nu râd când mulţi cunoscuţi vorbesc de sfârşitul lumii ce va avea loc anul acesta.

În liceu am făcut filologie, sunt aboslvent de Litere şi fac masterul tot pe Litere, nu prea mă prind eu care e treaba cu numerele…Dar, vine Apocalipsa pe 21.12.2012? NU! Pentru că data este o convenţie, pentru că omul a stabilit unităţi de măsură pentru timp (anul are 365.25 zile), pentru că 2012 raportat la naşterea lui Hristos e o altă conveţie (acum puteam fi în anul 3149, 39756 sau anul 11 sau orice altă combinaţie de cifre rezultată din raportarea la un eveniment ce a marcat sau nu omenirea), pentru că toată treaba asta cu numerologia e de căcat. Să nu uit: pentru că oamenii sunt proşti, citesc printre rânduri, se lasă manipulaţi şi nu dau atenţie la detalii. Pentru tine, unul din acei oameni, mă rog să ţi se întâmple ceva în acea zi (21.12.2012), măcar să ţi se rupă prezervativul iar prietenă-ta să ia o aspirină în loc de pilula de a doua zi, să nu zici că a trecut Apocalipsa şi tu nu ai simţit-o.

Una peste alta, până la sfârşitul calendarului mayaş, hai să aruncăm o privire asupra Iranului şi să deschidem puţin ochii. Sunt câteva state (S.U.A., Rusia, China, India, Iran sau statele ves-europene) care dacă vor fi atacate, va izbucni o conflagraţie mondială. Chiar daca Isaac Asimov a scris proză de anticipaţie ok, un război nu înseamnă Apocalipsa; nu confundaţi manipularea mass-media şi literatura de anticipaţie cu realitatea!

Pentru o imagine asupra zilei de 21.12.2012, preiau ceva de pe descopera.ro

Oamenii de stiinta au incercat sa coreleze sistemul de numerotare al calendarului mayas cu calendarul gregorian, inca de la inceputul acestui secol. Aceasta corelatie, cunoscuta sub denumirea de corelatia GMT, a fost finalizata in 1950. Astfel, inceputul Marelui Ciclu sau ziua 0.0.0.0.0. ii corespunde datei de 11 august 3114 I.Cr. si se termina in 13.0.0.0.0 sau 21 decembrie 2012. De-a lungul decadelor ce au urmat, multe dezbateri s-au focusat pe gasirea corelatiei exacte dintre cele doua calendare. Majoritatea cercetatorilor din domeniu sunt de acord insa ca aceasta echivalare este cat se poate de exacta, ceea ce inseamna ca intr-adevar, sfarsitul calendarului maya corespunde datei de 21 decembrie 2012.

In 21 decembrie, in timpul solstitiului de iarna, o conjunctura planetara mai putin obisnuita va avea loc: Pamantul se va alinia cu Soarele, care se va afla in mijlocul ecuatorului galaxiei Caii Lactee, alcatuind ceea ce vechii maya numeau „Copacul sfant”. Ciudata aliniere nu va fi brusca, ci este pregatita de cateva mii de ani, pentru a avea loc in data de 21 decembrie 2012, la ora 11:11 a.m. GMT. Conform credintei mayase, centrul galaxiei este uterul cosmic: loc al mortii, al transformarii, al regenerarii si al renasterii. Acest moment marcheaza finalul calendarului.

(…)

Sunt voci care sustin ca mayasii nu au mai inregistrat nimic dincolo de aceasta data fatidica, insa exista documente care par sa contrazica acest lucru. Anumite ramasite ale culturii mayase vorbesc si despre alte evenimente care au loc dupa 2012. Multe dintre acestea sunt prezentate sub forma unor date foarte indepartate. Intr-una dintre tablitele inscriptionate de la Palenque, apare o alta data a calendarului, 1.0.0.00.8 5 Lamat 1 Mol, echivalentul datei de 21 octombrie 4772, cu aproape 3 000 de ani in viitor. Regele Pacal din Palenque a prezis ca la aceasta data un important eveniment mayas isi va sarbatori a 88-a aniversare, sugerand astfel ca acesta nu credea ca lumea se va termina in 2012.

Loading


Lasă un răspuns