Tinerilor li se rupe. Mă doare când afirm, dar aşa este. Studenţii nu sunt interesaţi de soarta lor. Pot să li se dubleze taxele de studiu, preţurile de la cantină sau tarfiele de cazare, nici că le pasă. Acceptă tacit. Nu găsesc motive să se adune, să se facă auziţi, să fie scoşi din cămine,apartamente, crâşme sau din faţa calculatorului. Nu îi interesează cine le reprezintă interesele. Ei sunt viitorul ţării, ei cunepăsarea, ignoranţa şi lipsa lor de responsabilităţi.

Bunicilor care încă trăiesc după ce au trecut printr-un război, foamete şi comunism, părinţilor care au avut curajul să dea jos un regim: pe mâna cui lăsaţi România?

(Tot respectul de tinerii care dumincă seară au acaparat statuia lui Cuza din Piaţa Unirii în defavoarea politrucilor şi sindicaliştilor)

Loading

Bogdan Federeac
contact@fede.ro
M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie. Acum sunt student la Ecologie și Protecția Mediului; Scriu prin reviste din 2003; Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală; În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri. În ultimii ani am început să fiu mai interesat de munți și păsări

3 comentarii la „Pe mâna cui lăsaţi România?

  1. Şi de ce ar trebui să protestez anti-Băsescu? Că sunt mari taxele la facultate? Dă o tură prin stăinătate şi vezi cam câte zeci de mii de euro costă UN an de facultate. Clasa politică TREBUIE schimbată, însă nu urlând ca oligofrenii în stradă, că aşa nu rezolvaţi nimic. Mare căcat, cel mult demisionează Băsescu şi vine alt mare păstor ar poporului. A fost ales democratic şi se apropie oricum alegerile, ocazie propice pentru exercitarea libertăţii de alegere. Dacă tot suntem şmenari, hai să votăm feţe noi, să trimitem în parlament şi senat oameni care să ne reprezinte pe bune interesele. Mă doare capul când aud tot retardelul cum urlă împotriva „dictatorului tiran”. Dacă marinarul retardat e dictator..ce plm mai e ăla din Coreea? Să luăm exemplu de la colegii noştri greci, alt neam de maxim muncitori. Au protestat, s-au bătut, au dat foc şi asta doar pentru că guvernul încerca să impună măsuri de austeritate. De ce? Pentru că ţara era în faliment? Ce surpriză, având în vedere că grecii se pensionează la 50 de ani şi un pic şi iubesc evaziunea fiscală. Protestaţi băi tată, că statul TREBUIE să vă dea de toate. Romania, welcome to capitalism.

  2. Viktor, nu am spus nimic de proteste care au loc in tara (doar am amintit in paranteza de sub poza). Ma uitam ce se intampla acum in facultati, ca la Cuza e perioada alegerilor de tot felul, iar pe studenti ii doare undeva: nu ii intereseaza sa ii reprezinte cineva in Consiliile Facultatilor sau Senat, nu ii intereseaza ce se discuta pe acolo desi ii afecteaza direct.

    Daca pe ei nu ii intereseaza situatia in care se afla, nici viitorul, atunci pe cine sa intereseze.

    P.S.: Vorbim mai multe dupa lectura de vineri.
    (tot un)P.S.: Statul nu trebuie sa iti dea totul, desi inca suntem un stat de asistati social

    1. Dap, am rămas cu profunde sechele socialist-populiste. Şi e trist faptul că studenţii nu se agită şi nu-şi apără drepturile. De aia se fac atât de multe măgării, note puse aiurea, profesori senili care nu au nici o treabă cu realitatea, cursuri inutile, birocraţie tembelă, orare cretine pentru cei de la master.

Lasă un răspuns