Vrând-nevrând, având un blog trebuie să știi câte ceva din ceea ce se întâmplă în mediul online. Social media este acum ca un sfânt de care toți vorbesc, iar când vine vorba de minuni, știm doar din auzite.

În ultima perioadă am semnalat ceva erori în legătură cu programarea unor postări pe paginile de Facebook.

Postări programate care nu se publică

Pe diferitele forumuri au apărut tot mai multe topic-uri, mai ales în ultimele două săptămâni, în legătură cu erorile pe care le dau programările postărilor pe pagini.

Dintre soluțiile sugerate de utilizatori:

  • ștergerea administratorului de pagina, apoi redarea dreptului de administrator (deocamdată cei care au întâmpinat problema spun că măsura a dat rezultate bune, dar nu se știe dacă este viabilă pentru termen lung)
  • modificarea ușoară a orelor de programare pentru postări (pentru postările programate să se schimbe puțin ora); nu este recomandat să programezi să fie postat câte ceva în fiecare zi la aceeași oră
  • postarea manuală pe Facebook

Vizibilitatea postărilor

Majoritatea postărilor programate pe o pagina de Facebook nu apar în Timeline. Astfel, deși reach-ul de la Facebook a scăzut considerabil în urma ultimelor luni, pentru postările care nu sunt sponsorizate, prin programarea unor postari reach-ul tinde spre zero. Problema apare și atunci când sunt folosite și soft-uri specializate (cum ar fi HooSuite). Majoritatea celor care au întâmpinat aceasta problemă recomandă postarea manuală.

Surse:

– facebook.com/help/community
– insidefacebook.com
– (ebook) Staying Ahead. Critical Changes to Social Networks (and How to React), 2014 edition HubSpot

Vezi și: Facebook a introdus opțiunile de programare pentru postări și de monitorizare pentru pagini 

Loading

Bogdan Federeac
contact@fede.ro
M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie. Acum sunt student la Ecologie și Protecția Mediului; Scriu prin reviste din 2003; Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală; În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri. În ultimii ani am început să fiu mai interesat de munți și păsări

Lasă un răspuns