Pentru cei care dau de erori atunci când programează postări pe o pagină de Facebook


Vrând-nevrând, având un blog trebuie să știi câte ceva din ceea ce se întâmplă în mediul online. Social media este acum ca un sfânt de care toți vorbesc, iar când vine vorba de minuni, știm doar din auzite.

În ultima perioadă am semnalat ceva erori în legătură cu programarea unor postări pe paginile de Facebook.

Postări programate care nu se publică

Pe diferitele forumuri au apărut tot mai multe topic-uri, mai ales în ultimele două săptămâni, în legătură cu erorile pe care le dau programările postărilor pe pagini.

Dintre soluțiile sugerate de utilizatori:

  • ștergerea administratorului de pagina, apoi redarea dreptului de administrator (deocamdată cei care au întâmpinat problema spun că măsura a dat rezultate bune, dar nu se știe dacă este viabilă pentru termen lung)
  • modificarea ușoară a orelor de programare pentru postări (pentru postările programate să se schimbe puțin ora); nu este recomandat să programezi să fie postat câte ceva în fiecare zi la aceeași oră
  • postarea manuală pe Facebook

Vizibilitatea postărilor

Majoritatea postărilor programate pe o pagina de Facebook nu apar în Timeline. Astfel, deși reach-ul de la Facebook a scăzut considerabil în urma ultimelor luni, pentru postările care nu sunt sponsorizate, prin programarea unor postari reach-ul tinde spre zero. Problema apare și atunci când sunt folosite și soft-uri specializate (cum ar fi HooSuite). Majoritatea celor care au întâmpinat aceasta problemă recomandă postarea manuală.

Surse:

– facebook.com/help/community
– insidefacebook.com
– (ebook) Staying Ahead. Critical Changes to Social Networks (and How to React), 2014 edition HubSpot

Vezi și: Facebook a introdus opțiunile de programare pentru postări și de monitorizare pentru pagini 

Loading


Lasă un răspuns