Recolta de perle istorie de la BAC 2013 (foto: exclusvinews.ro)

Sezonul perlelor nu s-a încheiat.  La început de săptămână v-am prezentat o parte din recolta din acest an de la proba de limbă şi literatură română. Ziariştii bănăţeni de la exclusivtm.ro au intrat în posesia unor perle de-o valoare inestimabilă de pe lucrările de la examenul de istorie. Elevii timişoreni au rescris istoria românilor din ultimele sute de ani prin gafele cristalizate în perle.

Iată, sintetizate câteva dintre cele mai importante episoade din ultimii 500 de ani:

– Ştefan cel de neoprit şi Imperiul Austro-Otoman: „Ştefan cel Mare a bătut cel mai mulţi turci, era spaima Imperiului Austro-Otoman. A avut vreo 50 de războaie cu ei şi a fost 50-0. Numai când îl vedeau ăia şi deja începea să le sune apa în cap.”

– Terorismul comuniştilor care nu dădeau net: „Comuniştii erau terorişti, nu dădeau internet la oameni. Ei se bătea cu americanii, care lea dat la temelie, că avea mai multe bombe atomice.”

– Noi am murit ca să mergem la mall: „Statul român s-a născut pe cadavrele oamenilor simpli, ca mine şi ca tine, care au murit ca să avem noi unde să mergem azi la mall şi să spunem că România e o ţară de… mă scuzaţi puncte puncte”.

– Pacea divină: „Sau bătut ani mulţi în al doilea război mondial şi sa-u mai şi săturat. Şi au zis să facă pace şi au puso diun tratat. Adio război”.

-În umbra marelui URSS: „Uniunea Sovietică era un fel de Rusia de acum, mai măricică. Ea avea Armata Roşie, care era câtă frunză câtă iarbă, vorba poetului, iar noi otrăveam fântânile, ca să moară ei de sete înainte să ne arunce bombe în cap.”

– Averea lui Mihai Viteazu furată de ai noştri contemporani: „Dacă nu era Mihai Viteazu să facă el România cu mânuţele lui cum l-a tăiat capu, şi bine la tăiat, nu aveau ăştia ce să fure azi”.

– Invazia micilor, berii şi a manelelor din Turcia: România a trecut prin “criza orientală” la mijlocul secolului XIX pentru că a fost invadată de mici, bere şi manele din Turcia, care a vrut să termine cu România. Numai că românii nu sa împotrivit şi au câştigat războiu.

– Nea Nicu, aurul şi mall-urile comuniste: „Nicolae Ceauşescu a construit cu doar câţiva oameni statul român modern în sec. 19. A făcut fabrici, moluri, ştranduri. Aveam cele mai frumoase mine din Europa, unde minerii săpau frumos în pământ. Şi a mai rămas mii de tone de aur”.

– Cum s-au deprins românii cu obiceiul furatului: „Hoţomanii din Imperiul Otoman au belit Ţara Românească de tot ce avea ea mai de preţ. Aur, carne, copii tineri pe care îi furau şi îi învăţau să fie hoţomani de mici”.

– Eterna problemă ungurească: „Nici nu ştiu care e treaba cu războiaele cu turci ruşi şi nemţi că ieu tot aud că unguri e obraznici şi ne fac probleme”

 

Loading

Bogdan Federeac
contact@fede.ro
M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie. Acum sunt student la Ecologie și Protecția Mediului; Scriu prin reviste din 2003; Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală; În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri. În ultimii ani am început să fiu mai interesat de munți și păsări

2 comentarii la „Perle BAC 2013 (istorie): „Hoţomanii din Imperiul Otoman au belit Ţara Românească de tot ce avea ea mai de preţ”

  1. Şi nu e adevărat? Hoţomanii din Imperiul Otoman nu au jefuit tot ce au apucat, din Crimeea până la Budapesta şi de la Nistru până în Albania?.. 😀 😛

Lasă un răspuns