Crin Antonescu și Victor Ponta pe 24 ianuarie 2012 la Iași
Crin Antonescu și Victor Ponta pe 24 ianuarie 2012 la Iași

În an electoral PNL-ul își ratează marea șansă. Formând alianța cu PSD, PNL a fost frățiorul mic și oropsit din Uniunea Social Liberală, un copchil căruia i se promit multe și care mănâncă orice muscă îi trece pe la ureche.

Balamalele USL-ului au început să scârțâie, iar PNL pare să nu facă cea mai bună mișcare ca partid de dreapta: să renunțe la guvernare și să formeze o adevărată Opoziție.

Declarația acestei zile ar fi trebui să fie o mișcare de manipulare și rebranding din partea Partidului Național Liberal, cu un Crin Antonescu care să iasă în fața presei și să spună:

„Ne cerem scuze față de alegătorii care au avut încredere în noi și ne-au acordat votul de încredere. Cum voi ați avut încredere în noi, noi am avut în PSD și am vrut prin intermediul Uniunii Social Liberală să aducem România pe un drum mai bun. Noi vrem să creștem economia, să sprijinim producătorii și antreprenorii români, să oferim tinerilor șansa la un viitor mai bun. Partidul Social Democrat are în schimb alte valori. Într-un an și trei luni nu am reușit să facem nimic din ceea ce ne-am propus și de aceea ne retragem de la guvernare”.

PNL ar fi avut mai multe de câștigat din Opoziție, dar Crin Antonescu încă nu conștientizează că este ultimul candidat pe care PSD l-ar susține la prezidențiale. PDL este ca și inexistent, Noua Republică, Forța Civică, Partidul Mișcarea Populară sau chiar PP-DD, sunt toate partide aflate în declin, neomogene și necoapte (PDL este excepția: este fructul stricat pe care comerciantul din piață încearcă să ți-l vândă) ce nu pot forma o adevărată opoziție. Singurul partid care ar fi capabil de acest lucru este PNL, dar ambițiile personale primează altor interese.

Citește și:

Victor Ponta, de la “micul Titulescu” la “micul Basescu” cu escala la Cotroceni din 2024

Scurt p2: Încă o dovadă că politica merge mână-n mână cu curvia

USL, ultimele grohăituri

Loading

Bogdan Federeac
contact@fede.ro
M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie. Acum sunt student la Ecologie și Protecția Mediului; Scriu prin reviste din 2003; Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală; În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri. În ultimii ani am început să fiu mai interesat de munți și păsări

Lasă un răspuns