S- reînființat vechea stație RATP de pe Independenței?
S- reînființat vechea stație RATP de pe Independenței?

Credeați că odată cu echinocțiul de primăvară a venit și vara? Credeați că dacă Iașul e plin de șantiere, fața orașului se va schimba în bine? Dacă în cazul primei întrebări răspunsul îl aflați uitându-vă pe geam, în cazul celei de-a doua întrebări, mai aveți de aștepat câteva luni (a se citi câțiva ani).

Situație în centrul Iașului, vineri după-amiază, undeva pe la ora 17.30: zeci de mașini stau în coloană pe Bulevardul Independenței, sensul de urcare spre Copou. Motivul? Un microbuz RATP de pe ruta 20 a murit cu puțin înainte de rondul din Fundație. Câțiva călători s-au dat jos și au început să împingă microbuzul pentru a-l porni. Poftim o imagine sugestivă pentru Iași, Capitală Culturală Europeană: șantiere, gropi pline cu apă, mijloace de transport public care se defectează în trafic, călători care trebuie să se dea jos din microbuz și să-l împingă pentru a ajunge la destinație. Frumos tablou, nu?

Vrei să ajungi de pe Independeneței în Păcurari? Dă-te jos din microbuz și împinge-l!
Vrei să ajungi de pe Independeneței în Păcurari? Dă-te jos din microbuz și împinge-l!

Loading

Bogdan Federeac
contact@fede.ro
M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie. Acum sunt student la Ecologie și Protecția Mediului; Scriu prin reviste din 2003; Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală; În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri. În ultimii ani am început să fiu mai interesat de munți și păsări

7 comentarii la „Poftim o imagine sugestivă pentru Iași, Capitală Culturală Europeană!

  1. Iar tu esti un fustrat care nu face decat sa se planga. Pune osul la munca si fa ceva pentru acest oras sau pentru aceasta tara. Multi sunt ca tine , vorbiti mult , prost si fara rost ! Sa inveti ceva domnule , nimic nu se face cu gura ci cu mana si capul! O zi buna ..plangaciosule

    1. Cred ca fac multi ca mine inzecit pentru orasul asta doar platindu-si taxele. Invata sa nu mai urli vai frustratule pune mana si fa. Facem, toti cei de pe piata muncii, si cred ca macar putin respect si un transport civilizat meritam la cate taxe si impozite sunt.

    2. Halal de tine :-j istetule e clar ca nu realizezi ca e jalnic ceea ce se intampla in orasul asta … cu ce anume sa punem noi osul la munca? sa ne apucam fiecare sa asfaltam cate 1 km pe raza blocului unde locuim? eventual sa ne adunam unu cate unu si sa asfaltam de acasa pana la servici/scoala?

  2. @ Sorin, m-am hotărât, de mâine cumpăr bitum și încep să astup gropile și craterele din străzi, iar de luni urmez un curs scurt de mecanică auto, să pot repara microbuzele și autobuzele RATP ce se defectează în trafic. Corect?

    @ Bogdan, mai ții minte că în vară îmi spuneai să nu mă mai leg de chestiile nașpa, că într-un final totul va fi ok? Sunt proiecte care trebuiau finalizate de mai mult de 6 luni, dar sunt încă la faza de șantier. Într-un final, poate va arăta și Iașul a oraș mare

  3. Ma gandesc eu ca, tot ce-i promisiune in campanie electorala se si respecta in manda noastra patrie! Se respecta doar din 4 in 4 ani si tine fix 3 zile (ca orice minune). Cum ati vrea oare sa ne pacaleasca sa mergem la vot? Ce-ar fi oare sa promitem si noi ca mergem la vot …data viitoare?

Lasă un răspuns