Masina de scris Consul (1977)
Masina de scris Consul (1977)

Inca de cand eram pusti imi placea sa colectionez tot felul de lucruri. Am inceput, ca orice copil (cred) colectionand timbre; la scurt timp am facut o „afacere” si am dat clasorul meu cu timbre pentru un inceput de colectie de monede. Apoi, o perioada destul de lunga, am colectionat diferite monede, medalii si insigne. Ca sa fie o coelctie cat mai completa, mai ales ca majoritatea pieselor erau vechi, macar din perioada interbelica, am inceput sa adun tot felul de scrisori si fotografii vechi, dar si documente vechi ce tin de istoria familiei mele. Daca e sa regret amar un lucru este ca in timpul primului an de facultate mi-am vandut colectia numismatica, dar si cateva fotografii (doua fotografii perfect conservate, cu insemnari pe verso, din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, dar si o fotografie din timpul Primului Razboi Mondial). O perioada am lasat in stand by acest hobby. Apoi, fara sa vreau (deci in mod involuntar) am inceput sa stranf carti, tot mai multe carti; le cumparam din banii de buzunar, le primeam cand mergeam la diferite evenimente literare si tot asa. Zilele acestea, cand m-am mutat, mi-am dat seama ca am inceput sa am tot mai multe carti in Iasi, desi periodic le duc acasa, unde au locusorul lor special in camera mea din apartamentul parintilor.

Probabil daca as fi avut bani as fi colectionat si ceasuri, in special cele de buzunar. Dar asta ar fi fost un hobby mult prea costisitor pentru bugetul pe care il am. Acum nu am decat doua ceasuri, unul pe care il port la mana – un QQ Quartz primit cadou dupa ce am pierdut dragul meu Casio si unul de buzunar, care sta frumos in fata cartilor pe care le-am aranajat intr-o mini-biblioteca in apartamentul in care m-am mutat.

Tot din aria asta a colectiilor, am doua masini de scris, una clasica si una electrica. Dar pentru aceste doua bijuterii (cel putin cea electrica) voi rezerva timp pentru un viitor articol, eventual si cu mostre de scris :D.

Ideea este ca un hobby te ajuta sa te dezvolti si cu cat pui mai multe pasiune, cu atat te va ajuta mai mult in viitor. Tot ca hobby am inceput toata aventura cu scrisul. La inceput niste poezele, apoi niste povestiri SF, apoi cronici, articole, apoi un blog, apoi lucrat in presa, ca sa ajung astazi sa imi castig painea din scris. Un exemplu cu un hobby te poate ajuta.

Loading

Bogdan Federeac
contact@fede.ro
M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie. Acum sunt student la Ecologie și Protecția Mediului; Scriu prin reviste din 2003; Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală; În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri. În ultimii ani am început să fiu mai interesat de munți și păsări

Lasă un răspuns