În vara lui 2010 mi-am luat primul job, la o firmă de distribuție de produse și aparatură medicală (de laborator) am aflat, de la șeful de atunci, că acesta avea un plan de afacere cu frate-miu. Frate-miu venea cu ideile, iar șeful de atunci cu planul de afacere și cu mare parte din investiție. Așa am aflat de ce șeful meu avea o vitrină frigorifică în depozitul firmei de aparatură și produse medicale: cei doi doreau să-și deschidă o firmă în domeniul HoReCa, mai exact pe catering. Frate-miu avea deja experiența unor ani buni lucrați în HoReCa (atât pe partea de restaurant, cât și pe cea de catering), iar prietenul lui (viitorul meu șef) avea experiența afacerilor. Problema este că ei se gândiseră la această afacere chiar înainte să vină criză.

vitrina frigorifica dactrustPrietenul fratelui s-a mișcat repede: a cumpărat două vitrine frigorifice și un aragaz profesionist. Frate-miu făcuse un fel de plan de afacere și meniurile cu tot cu oferte, ba chiar și contactase câteva firme cu care urma să lucreze pe partea de distribuție. Criza a venit, afaceristul nu și-a mai permis să investească în restul de aparatură specifică HoReCa și a rămas cu două vitrine frigorifice și un aragaz profesionist. Frate-miu a rămas cu ideile și cu meniurile. Nu trecuseră doi ani când am aflat de povestea asta. Șeful meu de atunci mi-a spus că a vândut o vitrină frigorifică și aragazul pentru că ducea lipsă de lichidități, dar a păstrat o vitrină ca amintire a planului, ca nu cumva să-l uite. Au trecut cinci ani de atunci, sunt curios dacă în depozitul firmei lui mai este vitrina. Știu de la frate-miu că după  eșecul unei afaceri neîncepute cei doi nu au mai vorbit despre asta ca despre un plan, ci doar la nivelul de ce ar fi putut face dacă nu ar fi venit atunci criza.

Aveam un lapsus, dar mi-am amintit: de la Dactrust avea șeful meu cumpărate cele trei piese ce urmau să-i ajute la catering. Pe atunci Dactrust era doar furnizor de echipamente profesionale HoReCa, acum este și furnizor de servicii de consultanță. Nu i-ar fi stricat fratelui meu și prietenului său niște consultanță în domeniu la momentul respectiv. Dar asta este, poate nu a fost pentru ei această afacere. 

dactrust echipamente horeca

Loading

Bogdan Federeac
contact@fede.ro
M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie. Acum sunt student la Ecologie și Protecția Mediului; Scriu prin reviste din 2003; Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală; În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri. În ultimii ani am început să fiu mai interesat de munți și păsări

Lasă un răspuns