Primul muzeu dedicat vieții cotidiene în comunism va fi deschis la Botoșani


muzeul vietii cotidiene in comunismÎn curând la Botoșani va fi deschis primul muzeu dedicat vieții cotidiene în comunism. Proiectul este inițiat și dezvoltat de Asociaţia CulturEst, în parteneriat cu Primăria Municipiului Botoşani, Muzeul Literaturii Române din Iaşi, Inspectoratul Școlar Județean Botoșani și Asociația B-Right Media Botoșani.

Oricât de faină ar fi inițiativa, există nevoie și de o mână de ajutor, tocmai din partea celor care au trăit în comunism. Pe scurt: până pe 31 august sunt două corturi, unul pe Pietonalul Unirii nr.10 și un altul pe Calea Națională nr. 101 unde se pot dona obiecte și documente dinainte de 1989. Muzeul Vieții Cotidiene în Comunism (MuViCC) va funcționa ăn vechea clădire a CET-ului, iar până la renovarea spațiului, obiectele obținute în urma campaniei de colectare vor fi expuse în cadrul unor expoziții temporare, deschise publicului.

Important: cei care doresc să urmeze sloganul „Nu aruncați istoria la gunoi, aduceți-o la muzeu”, pot dona viitoarele exponate la cele două corturi de colectare, de vineri până duminică (inclusiv), între orele 16.0-21.00 în cazul cortului de pe Pietonal și duminca, între orele 9.00-13.00 în cazul cortului de pe Calea Națională sau contactând inițiatorii proiectului la adresa de e-mail muviccbotosani@gmail.com ori la numărul de telefon 0755 877 398.

Sunt sigur că fiecare are prin casă / pod/ debara obiecte ce par bune doar la a colecta praful pe ele. Dacă nu sunt obiecte cu încărcătură emoțională, le puteți schimba destinul și să le transformați din vechituri gata să fie aruncate, în exponate de muzeu 😉

Pentru a fi la curent cu noutățile, vizitați pagina de Facebook a Muzeului – https://www.facebook.com/MuViCC

obiecte muzeul vietii cotiene in comunism botosani

Loading


Lasă un răspuns