Era tehnologiei, accesul mult mai facil la internet prin intermediul dispozitivelor diverse, precum si expansiunea pe care o cunosc jocurile de noroc online promovate prin cazinouri ce isi desfasoara activitatea in acest mediu – se spune ca acestea ar fi cateva premise pentru o problema: jocurile de noroc online provoaca dependenta.
Unele state, unele culturi si natiuni chiar interzic si blameaza jocurile de noroc. O persoana care practica jocurile de noroc nu este privita cu ochi buni, astfel in unele situatii jucatorii se ascund, se feresc, se simt oarecum constransi de parerea celorlalti atunci cand vor sa joace intr-un cazinou. Este vorba aici despre un concept care este vehiculat si care aproape ca a fost preluat ca litera de lege (nescrisa): jocurile de noroc provoaca dependenta.
Pentru a scapa de aceasta eticheta multi apeleaza la varianta moderna: decat sa fie vazuti de rude, prieteni, cunostinte in cazinouri, prefera sa practice jocurile de noroc online. Avantajele pe care le ofera cazinourile online precum Casino.com Romania sunt mai mult decat edificatoare: din confortul propriei locuinte, direct de pe laptop, tableta, telefon sau alt dispozitiv mobil, poti sa joci fara sa mai simti toate privirile atintite asupra ta.
Se ridica aici o intrebare: provoaca dependenta jocurile de noroc online? Studii realizate la universitati din Statele Unite, conduse de echipe de cercetatori ce au chestionat jucatori atat din mediul online cat si offline au ajuns la o concluzie. Se pare ca doar o mica parte, un procent infim din numarul jucatorilor online a ajuns sa aiba probleme legate de dependenta de jocuri. Cercetarile mai arata si faptul ca jucatorii ce aleg varianta cazinourilor online ajung sa investeasca mult mai putin timp si chiar sume mai reduse decat cei ce practica jocurile de noroc in cazinourile reale si nu virtuale. La nivelul anului 2013, din totalul sumelor pierdute la nivel mondial (cifra se ridica la peste 450 miliarde de dolari) in jocuri de noroc, un procent de aproximativ 7 era asociat cu jocurile de noroc online. Prin urmare, dependenta de jocuri de noroc – in special de jocurile de noroc online – nu se manifesta intr-o masura mai mare decat in cazul celor ce prefera cazinourile reale, chiar daca era tehnologiei in care traim ar putea sa sugereze contrariul.
Mitul dependentei de jocuri de noroc online este astfel demontat. Se pare ca nu este justificata reticenta unora fata de industria cazinourilor online, in fapt acestea aduc mai multe beneficii decat s-ar crede, in special pe parte economica. Industria jocurilor de noroc online genereaza profituri din care o parte ajung la stat sub forma de taxe si impozite, se creeaza locuri de munca – chiar mai multe decat s-ar astepta unii. Toate aceste avantaje, pe langa cel de a nu te simti stanjenit de ochii atintiti asupra ta atunci cand joci, reprezinta ideile ce fac ca jocurile de noroc online sa castige tot mai multa popularitate in randul populatiei la nivel global. Fara a crea dependenta intr-o masura mai mare decat cazinourile reale si oferind posibilitatea de a juca din confortul propriei locuinte, jocurile de noroc prezente in mediul online prin cazinouri virtuale reprezinta o alegere tot mai frecventa.