Pulsul zilei (8 februarie): Soci, proteste, pârtii, Fenechiu și Iohannis


pulsul zileiSoci în stânga, Soci în dreapta, echipa lui Victor Ponta a pus iar poze aiurea pe Facebook, apoi le-a șters și au apărut scuzele (cum să apară Ponta în foto cu premierul Ucrainei, o țară care fierbe de revolta locuitorilor), românii sunt criticați pentru vestimentația de la deschidere, iar Putin este criticat pentru tot … Cam asta am reținut în legătură cu Jocurile Olimpice de iarnă.

După ce patronii din HoReCa s-au plâns că la munte au fost pierderi de peste 1 milion de euro pe zi în preajma sărbătorilor de iarnă, bucurie mare pe capul lor în acest weekend, când românii „au luat cu asalt” pârtiile de schi.

La Iași au apărut petițiile online pentru replantarea teilor pe Ștefan cel Mare și demiterea lui Gheorghe Nichita. Petițiile au apărut cam târziu, nimic în schimb de comentat. Și tot la Iași se aude că Relu Fenechiu, condamnat recent la 5 ani de închisoare, are o nouă plângere penală din cauza cartierului de vile I.C. Brătianu. Dacă tot am pomenit de Relu Fenechiu, timp de 2 luni cârma partidului va fi la Iași în mâinile președintelui Consiliului Județean Iași Cristian Adomniței.

Protestele au continuat și în acest weekend la Pungești (ieșeanul Pâslaru a fost din nou pe baricade).

Proteste și în București: peste 2.000 de oameni au ieșit în stradă nemulțumiți de noul Cod penal, dar și față de proiectul de la Roșia Montană și de exploatarea gazelor de șist. Alți 7.000 de oameni s-au strâng într-un miting anti-USL; mitingul a fost organizat de cei din PDL.

După demisiiile di ultimele zile, România ar putea avea un nou membru în guvern, primarul Sibiului Klaus Iohannis. Oricât de bine ar suna această știre, Iohannis încă este primar și are și ceva probleme de incompatibilitate. Dar cine știe? Dacă ar avea și putere, nu doar funcție, poate ar face în Guvern ceea ce a făcut în Sibiu, adică numai bine.

Loading


Lasă un răspuns