regele cioaba avereRegele a murit, să plătească supușii lor, nu fiecare contribuabil român! Toată treaba asta cu moartea regelui Cioabă poate degenera, depinde de autorități cu menajează situația. Când peste tot în presă apar informații despre averea, estimată la 2 milioane de euro, lăsată în urmă de Florin Cioabă, cererea de ajutor din partea statului pentru achitarea facturii de la spital (350.000 de dolari) mi se pare o fantasmagorie. Dacă omul ieșea viu din spital în urma operațiilor, tot din partea Guvernului se cerea ajutor?

Apoi mai este și afirmația că la înmormântarea vin 150.000-200.000 de țigani. Păi dacă s-ar face o chetă și fiecare participant ar dona câte 6 lei înainte, s-ar strânge banii pentru factura emisă de spital.

Nu mai spun nimic de sceptrul și coroana de aur, de palate, de aur și de afacerile cu prelucrarea materialelor.

Dacă Ponta nu afirma că nu face nici un serviciu în defavoarea românului plătitor de taxe, situația ar fi putut degenera și crea un val de ură mai puternic decât cel asupra ungurilor in ținutul secuiesc.

Ar fi fost de-a dreptul penibil ca muncitorul din fabrică, profesorul sau orice alt contribuabil român să participe la plata celor 350.000 de dolari: sunt sute, mii de cazuri privind copii ce provin din familii sărace care nu au bani pentru tratamentul împotriva leucemiei sau alte altor boli; mii de bolnavi de cancer nu au medicamentele pentru chimioterapie, iar statul să plătească factura lui Cioabă?! Fiecare familie are câte o dramă personală, dar nu trebuie să întrecem măsura.

Și încă un lucru și gata: din cele patru case regale (pardon, una dintre căpetenii se intitulează „împăratul rromilor de pretutideni”), doar una este recunoscută oficial, și ea cu drept onorific: Casa Regală a foștilor Hohenzollern.

UPDATEDorin Cioabă, fiul regelui răposat, a declarat că a fost prost înțeles, că de fapt nu a cerut ajutor statului, ci doar sprijin consular pentru întocmirea actelor (mda, când și-a dat seama de gogomăniile spuse, și-a retras vorbele). Apoi alte declarații cum că de fapt se cerea verificarea facturii de 350.000 de dolari și a asigurării medicale.  O altă surpriză în „scandalul Cioabă”: vărul lui Florin Cioabă, Ilarie Cioabă, a declarat că s-au plătit în avans 15.000 de euro și mai trebuie achitați „câteva mii de dolari, 3, 4, 5000 de dolari”. Alți apropiați ai familiei, alte surse: „Ne-au cerut 22.000 de euro numai pentru acest spital”.

Un lucru e clar: rromi nu uită să se țigănească nici când le moare regele. Naiba să mai înțeleagă țigănimea!

Loading

Bogdan Federeac
contact@fede.ro
M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie. Acum sunt student la Ecologie și Protecția Mediului; Scriu prin reviste din 2003; Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală; În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri. În ultimii ani am început să fiu mai interesat de munți și păsări

Lasă un răspuns