Gheorghe Nichita, primar al Iaşului (2003-2016)

Gheorghe Nichita va fi încă patru ani primar al Iaşului, iar ceilalţi candidaţi ar trebui să bage capul sub asfaltul proaspăt turnat pe unele străzi ieşene. Dacă ar fi să spun cu ce copac seamănă actualul şi viitorul primar al Iaşului, aş spune nuc: sub umbra lui Gheorghe Nichita nu creşte nimic. Nu doar că niciun pesedist nu s-a ridicat de sub umbra lui (există şi o mică excepţie, Cătălin Ivan), dar nici măcar alt politician capabil să preia frâul Primăriei.

***

Doua exit-poll-uri realizate la Iaşi, două victorii mari pentru Uniunea Social Liberală şi două înfrângeri pentru încrederea pe care am avut-o în români, în special pentru ieşeni.

Nu mă miră cine este dat câştigător, mă miră procentajul.

Exit-poll-ul comandat de Digi24 (IRES):

1. Gheorghe Nichita (USL) – 63.5%
2. Tudor Ciuhodaru (API) – 11.8%
3. Daniel Oajdea (PP-DD) – 10.8%
4. Nicuşor Păduraru (PDL) – 9.8%

La Consiliul Local Iaşi: USL – 65.5%, PDL 14.2%, PP-DD – 9.4%, UNPR – 2.8%

Exit-poll-ul comanda de Antena3

1. Gheorghe Nichita – 65,8%
2. Daniel Oajdea – 11,0%
3. Nicuşor Pãduraru – 10,8%
4. Tudor Ciuhodaru – 10,0%

La Consiliul Local Iaşi: USL – 66.4%, PP-DD – 10.8%, PDL – 13.3%, UNPR – 4.7%

Ceea ce mi se pare grav nu este că Gheorghe Nichita a câştigat alegerile pentru Primăria Iaşi, asta era de aşteptat. Mă îngrijorează faptul că ceilalţi 3 candidaţi, Tudor Ciuhodaru, Daniel Oajdea şi Nicuşor Păduraru nu au strâns voturi nici măcar cât ar fi trebuit să scoată un candidat bun, care să se bată pentru locul doi.

E una din primele dăţi când îmi doresc ca sociologii să dea greş, să fie o eroare imensă şi rezultatul exit-poll-urilor din seara aceasta să fie greşit, iar mâine, după terminarea numărării voturilor, rezultatul să fie cu altfel, măcar Gheorghe Nichita 40%, candidatul de pe locul doi 30%.

Loading

Bogdan Federeac
contact@fede.ro
M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie. Acum sunt student la Ecologie și Protecția Mediului; Scriu prin reviste din 2003; Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală; În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri. În ultimii ani am început să fiu mai interesat de munți și păsări

2 comentarii la „Rezultatul alegerilor locale la Iaşi: Gheorghe Nichita va fi primar pentru încă 4 ani, ceilalţi candidaţi candidaţi nu au strâns nici jumătate din numărul lui de voturi

  1. Pai ce te mira, Bogdane? Studentii au chiulit de la vot, fie ca au fost la un futai, la o bericioaica sau au tras un pui de somn de…24 de ore! Scenariul asta e, insa, cel fericit! Cel trist ar fi ca studentii din ziua de azi sa fi fost pacaliti de secretiile veninoase ale frontului Realitatea-Antena! Eu cred ca asa s-a intamplat! Dupa atatia ani de Nichita piata muncii din Iasi e aproape inexistenta, universitatea e in cadere libera, iar nivelul de trai… de multi ani vorbim de o reforma a clasei politice, dar stau si ma intreb: pe cand o reforma a electoratului?

  2. bună ideea cu două tăişuri, arta een slujba lirbetăţii (een sfe2rşit!)eensă nu prea eeşi are rostul, din moment ce avem poliţişti pe cai, muuult mai eficienţi eempotriva alergătorilor/bicicletelor.pe de altă parte, aşa, inside info, een olanda poliţaii au mtb-uri cu furcă fixă, roţi mari şi noduroase

Lasă un răspuns