Weekend. Urci în mașină și mergi

Șura Mare (în germană Großscheuern, în maghiară Nagycsür) este un sat (reședință comunei omonime) din apropierea municipiului Sibiu. Prima atestare documentare este într-un document de vânzare din anul 1335, unde este menionat satul Magneo Horreum (Marele Hambar).

În localitate există o biserică evanghelică fortificată ce datează din secolul al XIII-lea. Din vechiul ansamblu al bisericii fortificate se mai păstrează două fragmente de zid și un turn de apărare. Clopotnița bisericii a fost construită în anul 1854 (în același an a fost reconstruit acoperișul). Atunci turnul a fost dotat cu un orologiu cu patru cadrane, pe toate cele patru laturi, ceas care funcționează și astăzi.

Ceva ciudat mi-a atras atenția în localitate: o clădire aproape care abia mai stă în picioare, dar pe care este anunț de vânzare. Inițial am crezut că este vorba despre o (altă) veche biserică. De fapt este vorba de fostul cămin cultural. Prea multe nu am reușit să aflu: căminul cultural a fost retrocedat înainte de anul 2007, iar acoperișul a fost dat jos tocmai de noii proprietari pentru că exista pericolul să cadă singur. Edilii comunei au încercat în ultimii ani să scoată suprafețe mari de terenuri la licitații, iar cu banii obținuți să modernizeze infrastructura, să construiască o școală nouă, dar și un cămin cultural. În anul 2013 Consiliul Județean Sibiu a anunțat că va acorda sprijin financiar pentru ca și în Șura Mare să se construiască o clădire ce să servească drept cămin cultural.

Anunțul de vânzare al clădirii se regăsește și pe site-urile de profil:

Vand cladire(camin cultural) situat in Sura Mare

Descriere: Vand cladire(camin cultural) situat in Sura Mare,centru,la 3 km de centura Sibiului si de shoppingcenter OBI.Cladirea poate avea numeroase destinatii printre care pensiune,club privat,azil de batrani etc.Necesita investitie pentru renovarea cladirii.Avantaje se pot obtine fonduri UE pentru dezvolatarea afacerii

Loading

Bogdan Federeac
contact@fede.ro
M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie. Acum sunt student la Ecologie și Protecția Mediului; Scriu prin reviste din 2003; Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală; În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri. În ultimii ani am început să fiu mai interesat de munți și păsări

Lasă un răspuns