Să tot fie vreo 3 ani de când mă gândesc la propria firmă. Și mă bucur când observ că de la an la an, ba chiar de la lună la lună, tot mai mulți tineri se gândesc la acest lucru. Unii dintre ei nu s-au oprit doar la a se gândi la acest lucru, ci s-au pus pe treabă, iar acum, spre final de an, trebuie să fac un bilanț contabil,o sinteză a situației financiare ce conține informații despre active (capitalul revenit în urma desfășurării activităților declarate) și pasive (capitalul propriu și datoriile). Așadar, unii sunt la stadiul de vise, alții sunt la momentul adevărului: a fost sau nu 2015 un an bun pentru firmă.

Unii, ca mine, se îneacă la mal atunci când vine o provocare: te gândești atât de mult la riscuri și la bătăile de cap încât îți vine să renunți. Asta și în condițiile în care ești conștient de anumite situații, cum ar fi faptul că dacă lucrezi cu o firmă de contabilitate bună ai mai puțin de lucru.  Gândiți-vă și la situația în care unele firme de contabilitate vin cu pachete de nerefuzat: la achiziționarea unui pachet de servicii contabile poți beneficia de taxe zero pentru înregistrarea unei firme.  Iar concurența tot mai crescută ajută antreprenorul. Nu mai trebuie să mergi în zece mii de locuri pentru diversele treburi ce ar putea ține de un SRL sau o altă formă de înregistrare juridică: în cadrul unei firme de contabilitate lucrează mai mulți specialiști, nu doar cei care se ocupă de bilanțul contabil, ci și cei care te pot ajuta cu auditul intern, auditul financiar, revizia contabilă, expertiza contabilă, cei care te pot îndruma și ajuta cu înființarea unei firme, cu recuperarea creanțelor, care să vină cu asistență pentru start-up sau management, ba chiar și cu accesările de finanțări (există mai multe tipuri de finanțări la care poți sper, nu doar cele europene) sau cu autorizări și certificări diverse.

Mă gândesc tot mai mult la un SRL, iar faptul că blogul mi-a adus tot mai multe colaborări mă face să mă gândesc serios ca, nu neapărat în 2016, dar până la 30 de ani, să devin din angajat antreprenor.

Loading

Bogdan Federeac
contact@fede.ro
M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie. Acum sunt student la Ecologie și Protecția Mediului; Scriu prin reviste din 2003; Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală; În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri. În ultimii ani am început să fiu mai interesat de munți și păsări

Lasă un răspuns