România se luptă de una singură pentru ultimul loc în U.E. şi reuşeşeşte să-l obţină


Multă vreme România şi Bulgaria s-au luptat, de la egal la egal pentru a-şi asigura ultima poziţie în Uniunea Europeană. Era o bătălie strânsă, o competiţie corectă. Care este situaţia acum, când România se bate de una singură pentru ultima poziţie din U.E.? România este o ţară atât de competitivă încât împiedică orice alt stat să-i fure poziţia ce şi-o merită.
Multă apă va curge prin albia Dunării până când România va găsi un stat care să îi fure poziţia. Deocamdată concurăm cu celelalte state europene doar la nivelul preţurilor. În rest, la ce? Cu ce? Că avem o ţară frumoasă? Just, dar la ce bun, la ce bun când românii preferă să îşi petreacă vacanţele în afara graniţelor pentru că ies mai ieftin, iar serviciile sunt mult mai bune.
Mulţi români se plâng că lucrează ca sclavii 8-12 ore pe zi. Unii chiar muncesc ca sclavii, dar pentru că domeniile unde o fac nu au putere financiară mare sau regiunile unde îşi duc veacul sunt slab dezvoltate, salariile chiar sunt mici.
Alţii, au programul de munca de 8 ore pe zi. Asta nu înseamnă că muncesc toate cele opt ore pe zi. Uitaţi-vă la majoritatea funcţionarilor publici, din 8 ore de program, muncesc efectiv maxim 3 ore. Şi atunci, de ce să te plângi că salariile sunt mici? Eşti plătit pe măsura muncii, eşti plătit pentru 3 ore pe zi. Şi noi râdem de greci, că sunt leneşi şi de aceea au soarta pe care o au. Nimic mai neadevărat. Într-adevăr, majoritatea grecilor au programul de muncă mai scurt decât în românii, dar dacă la ei programul este de 5-6 ore, ei chiar muncesc cele 5-6 ore. Şi cine e leneşul in situaţia de faţă?
Nu are rost să ne plângem soarta. Traversând Bulgaria zilele trecute, aproape de ora 4 noapte, am obersvat că muncitorii lucrau din zori la o porţiune de autostradă, iar pe noi ne părăsesc constructorii. Bulgarii SUNT CONŞTIENŢI că se apropie sezonul turistic şi turismul reprezintă o zonă din care ei au numai de câştigat. Şi dacă au infrastructura pusă la punct, preţurile accesibile, iar serviciile nu lasă de dorit, le vin turişti şi odată cu ei, banii turiştilor. Dar nouă? Nouă ne vină să râdem de situaţia în care ne aflăm. De ce? Pentru că suntem români şi românii sunt talentaţi, au marele talent să facă haz de necaz de situaţia în care se află.

Loading


Lasă un răspuns