Săteanul din Vlădeni dixit: „Sunt mai mulți oameni răi în uniformă decât buni”


Dacă pentru câteva zile cât am fost acasă am încercat să evit pe cât posibil știrile, mai ales cele legate de Iași, uite că m-am întors în Iași, iar acest lucru nu prea am mai avut cum să îl ratez.

Pentru ziua de sâmbătă, 28 decembrie 2013, rețin două știri locale, după ce am aflat că în țară au mai avut loc câteva accidente rutiere mortale, că un polțist și-a împușcat mortal un coleg … așa e de sărbători, numai de știri bune avem parte.

  • În Tudor sâmbătă a avut loc un incident catalogat drept „Încă un caz Perla”: un nene a intrat într-un coafor din Tudor și-a înjunghiat mortal soția, apoi a încercat să se sinucidă (sâmbătă seara șansele de supraviețuire ale bărbatului erau minime).
  • Prin comuna Probota este bănuit un caz de braconaj. Spun bănuit pentru că, deși este precizat un apel la 112, nu apare nicio declarație, nici din partea autorităților, nici măcar din partea acelui sătean care ar afirma că „sunt mai mulți oameni răi în uniformă decât oameni buni”. Dar pentru că articolul este savuros, vă las să-l gustați în totalitate:

SENZATIONAL! Din nou focuri de arma in zona Vladeni, Probota la braconaj

In aceasta seara un apel la 112 a anuntat Inspectoratul de Politie Iasi ca in zona dintre satul Borsa, comuna Vladeni si Iazul lui Dumnezeu, comuna Probota s-au tras focuri de arma la lumina farurilor unor masini de teren. Aceasta actiune se considera braconaj si este infractiune care se pedepseste conform legii. Braconajul a ajuns distractia smecherilor din zonele amintite facand parte primari, oameni din institutiile statului si chiar fete bisericesti. Politia si posturile de politie din zona se fac ca nu aud, ca de fiecare data, grozaviile care se petrec pe raza comunei. Probabil ca nici in aceasta seara, filtrele organizate nu vor descoperi absolut nimic, pentru ca coruptia generalizata din aceste zone isi spune cuvantul. Sunt implicati Ocolul Silvic Iasi care nu ia nici o masura, Politia, Parchetul si cei care ar trebui sa respecte legea, toti fiind „mana in mana”. Daca unul sau doi politisti vor sa fac ordine, aceasta va fi in zadar pentru ca restul ii saboteaza.
Vorba unui satean din Vladeni ca sunt mai multi oameni rai in uniforma decat buni.

Credeam că una dintre caracteristicile unei știri este obiectivitatea, ca să nu mai pomenesc de citarea măcar a unei surse (cine, Dumnezeule, mai verifică din 3 surse în era mediei online?). Problema celui care a redactat știrea este mare, pentru că face acuze pe care nu le fondează cu nimic, de la polițiști, la procurori și pădurari. Oups… deja vreo 3 instituții pot da în judecată ziarul pentru un singur articol scris la ultimă oră. Sunt curios dacă și cum o să apară articolul în ediția de luni.

 134 total views


Lasă un răspuns