Se mai castiga din videochat?


Pentru ca am tot citit articole despre economia care bubuie de bine ce este, mi-a revenit in minte o intrebare: mai castiga fetele bani daca se angajeaza intr-un studio de videochat? E una din intrebarile de genul: „Vai ce nori sunt afara, oare de Craciun sunt reduceri la portocale?”. Spun asta pentru ca unele lucruri sunt evidente.

Ma gandesc la perioada petrecuta in Iasi, unde foarte multe dintre colegele mele se angajau intr-un studio de videochat, vedeau cum merg lucrurile, apoi mergeau la mai bine, ceea ce inseamna ca de cele mai multe ori se mutau la un alt studio de videochat. Dar stiu si cazuri cand fetele isi continuau studiile, iar cand la master se hotarau sa plece in alta parte, continuau cu studiile masterale in Capitala si incepeau sa faca videochat in Bucuresti. A face videochat e un job part-time, de aceea multe studente il practica. Pentru ca isi castiga independenta financiara fata de familie, dar si pentru ca nu exista un program rigid de lucru, ci poti sa ti-l stabilesti tu (in functie de disponibilitate, dar si in functie de cat vrei sa castigi).

studio20 foto interior1

Chiar daca pare un tabuu, a lucra intr-un videochat nu este niciun secret care sa fie scapat site-urilor de stiri si blogurilor.. Da, poate ca fetele nu-si pun imediat pe Facebook ca au inceput serviciul la un studio de videochat, dar asta doar pentru ca romanii mai sunt prinsi in niste mentalitati invechite, poate si ca urmare a aproape 50 de ani de comunism si doar 25 de democratie in ultimele trei sferturi de secol.

Se mai castiga din videochat? Un articol din Adevarul despre reportajul unui fotograf italian spune ca o tanara poate ajunge destul de repede sa castige 6.000 de euro pe luna, dar ca sunt cazuri in care tinerele castiga 13.000 de euro pe luna si vor sa ajunga la recordul de 30.000 de euro pe luna. Asta da castig. Chestia cu castigurile din videochat seamana cu tigarile. Tigarile sunt rele, toata lumea le injura, vor sa le interzica, dar 75% din pretul unui pachet vine in bugetul statului. Cam asa e si cu fetele care fac videochat: cu cat castigul lor lunar este mai mare, cu atat statul castiga mai mult de pe urma lor.

Loading


Lasă un răspuns