Nu rareori citești o știre „pe bune” și ai impresia că citești un text de pe un site de caterincă. Am pățit asta cu recentele inundații cauze de Dunăre. Văd ceva pe Facebook că Patriarhul Serbiei dă vina pe Conchita Wurst, câștigătorul de la Eurovision din acest an, pentru cele mai grave inundații din Serbia din ultimul secol. Prima impresie: TNR sau ceva pe aproape. Dau click: gandul.info care citează The Economist. Mă gândesc că este o greșeală de traducere, dar „The Patriarch of the Serbian Orthodox Church and another senior churcman have used the floods to attack the country’s lesbian and gay community as well as Conchita Wurst, the bearded Austrian drag queen who won the Eurovison song contest on May 10th. They claim that the floods were a punishment from God for their vices.”

Eu știu că încă este în vogă, mai ales în statele ortodoxe, mentalitatea asta de „ne bate Dumnezeu pentru că suntem păcătoși”, dar să dai vina pe Conchita că te inundă Dunărea … te cam întoarce în urmă cu multe secole.

Loading

Bogdan Federeac
contact@fede.ro
M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie. Acum sunt student la Ecologie și Protecția Mediului; Scriu prin reviste din 2003; Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală; În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri. În ultimii ani am început să fiu mai interesat de munți și păsări

Lasă un răspuns