Fostul premier va sta doi ani după gratii (foto:qmagazine.ro)

24 de ore şi imaginea Justiţie din România s-a transformat complet. Marţi a fost Mircea Diaconu, miercuri Adrian Năstase.

Marţi a fost prima oară când Agenţia Naţională de Integritate a reuşit să dea jos un ministru. A avut şi puţin ajutor: Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a susţinut ANI şi l-a declarat incompatibil pe Mircea Diaconu. Penelistul a demisionat din funcţia de ministru al Culturii şi are interdicţie de a ocupa o funcţie publica timp de 3 ani.

Astăzi s-a dat o „decizie istorică”. Toţi comentatorii de la TV s-au declarat miraţi de condamnarea (definitivă şi irevocabilă) fostului premier Adrian Năstase la doi ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie. Fraţilor: de unde atâta mirare când pe 30 ianuarie 2012 s-a dat aceaşi condamnare, doar că nu era definitivă. Mirarea vine din altă parte: Adrian Năstase a fost premier, preşedinte al Camerei Deputaţilor, candidat la preşedinţia ţării, iar condamnare unui înalt demnitar e ceva rar în Europa.

Adrian Năstase a fost trădat de propriul copil

Ştirea asta va face înconjurul lumii. Toate agenţiile de presă vor face comparaţie cu Ucraina, îl vor asemăna pe Adrian Năstase cu Iulia Timoşenko. Câţi vor râde de faptul că Adrian Năstase  va sta după gratii din cauza DNA (Direcţia Naţională Anticorupţie), instituţie creată de … premierul Adrian Năstase.

Dacă presa din România nu va trata această condamnare ca pe una politică, Năstase îţi va ispăşi pedeapsa, iar România va avea de câştigat (pornind de la Spaţiul Schengen, ajungând la o imagine curată, o ţară în care cine nu se supune legii va plăti, indiferent de funcţia pe care o are).

Năstase împlineşte peste două zile 62 de ani. În 24 de ore trebuie să se prezinte la arest. Pentru el va fi o aniversare de neuitat: va fi după gratii.

O altă ciudăţenie a acestei condamnări: Adrian Năstase a fost condamnat la închisoare în timpul guvernării USL, unde Adrian Năstase încă deţine o funcţie. Nu că ar fi relevant, dar e o altă ironie, la fel ca cea cu DNA, instituţia creată de Năstase.

Tot la cald: Crin Antonescu, într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV, nu crede că această condamnare reflectă faptul că politicul şi Justiţia s-au separat, nici că Justiţia a triumfat, ci că se caută trofee pe care Justiţia din  România să le etaleze Europei. „Deciziile Instanţelor se respectă şi nu se comentează”, a declarat co-preşedintele PNL, dar şi că „viaţa politică românească va fi mai săraca fără Adrian Năstase”

Ziua de azi înseamnă punct pentru cariera lui politică. Cel puţin 4 ani de zile el este mort pentru viaţa politică (asta pentru cei care spuneau că Adrian Năstase va deţine o funcţie importantă în Guvernul post-Ponta)

Loading

Bogdan Federeac
contact@fede.ro
M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie. Acum sunt student la Ecologie și Protecția Mediului; Scriu prin reviste din 2003; Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală; În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri. În ultimii ani am început să fiu mai interesat de munți și păsări

One thought on “Şi uite că se întâmplă şi în România: fostul premier Adrian Năstase va sta doi ani la închisoare. Decizia este definitvă şi irevocabilă

Lasă un răspuns