Niciodată geek sau hipster

hipster geek

FOTO: gizmodo.com

Oricât de mult m-aș amăgi, trebuie să recunosc că nu sunt atât de deschis la nou pe cât aș vrea, ci mai degrabă tind să fiu conservator. Da, sunt entuziasmat când aflu ceva nou, dar de obicei aprofundez acel lucru,  apoi lucrez cu el, fără a fi interesat de ceea ce apare mai nou, decât în cazul în care sunt obligat din varii motive.

De aceea, nu prea sunt la curent și nu mă interesează foarte mult noutățile din domeniul IT&C pentru că ezit să le probez / achiziționez până în momentul în care am absolut nevoie de acel ceva. Tablete din ce în ce mai bune, la un preț din ce în ce mai bun … la ce bun pentru mine, când eu sunt mulțumit de laptopul meu mic și ușor de luat peste tot? Nu zic că e corect modul acesta de a gândi, dar este cel pe care mi l-am însușit de-a lungul timpului. Noi rețele sociale? Mă bucur și cu Facebook-ul pe care îl folosesc de cinci ani de zile, asta până în ziua în care toți vor migra în altă parte, așa cum s-a mai întâmplat în trecut.

Degeaba intru pe un site precum www.rfidshop.ro, dacă nu dau un search să văd ce înseamnă RFID. Și atunci aflu: Radio-frequency identification. Aham. Mi s-au mai aprins câteva sinapse. E vorba despre o piață de peste 20 miliarde de dolari în anul 2014 în SUA, o piață care prinde teren și la noi. Din păcate, cam la asta rămân: la a ști despre ce este vorba, pentru a nu muri prost sau să mă fac de râs când se aduce în discuție un astfel de subiect la o discuție amicală. Mai departe nimic.

Și modul acesta de gândire este strâns legat de nivelul de viață. Nu am avut niciodată mai mult decât mi-a trebuit și timp de 25 de ani m-am mulțumit așa. Nu provin dintr-o familie de bani gata și nu am avut job-uri plătite cu salarii de patru cifre, în euro. Din contră, mă identific perfect cu piesa „Clasa muncitoare” de la Cargo (dacă nu o știți, merită să o ascultați). Iar când am avut 4 job-uri part time în același timp și aveam mai mulți bani decât puteam cheltui (nu erau atât de mulți, dar la cât munceam nu aveam timpul să-i cheltui), existau distracțiile specifice vârstei și prietenii ce vin mereu la pachet.

De aceea sunt orice numai geek sau hipster nu.

Loading


Lasă un răspuns