Solidaritate și nu prea: poliția ieșeană face exces de zel față de donatorii de sânge


După ce valul de solidaritate față de ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile a arătat că nu suntem pierduți, că românii pot fi solidari când este vorba despre tragedii, citesc dimineață ceva ce m-a lăsat tâmpit:

Mai multe persoane care au venit să doneze sânge la Centrul de Transfuzii pentru victimele tragediei din clubul Colectiv au fost sancţionate de Poliţia Locală. Motivul: au parcat maşina aiurea, lângă instituţie.

mai multe detalii pe jurnalvirtual.ro

Apoi reprezentanții Poliției Locale declară că nu este vorba de amenzi, ci doar de avertismente.

În plus, citesc pe bzi.ro:

In aceasta dimineata, 2 noiembrie, zeci de persoane s-au prezentat la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine din Iasi, unde asteapta sa doneze sange. Randul incepe de la intrarea din cladire, unde donatorii se inregistreaza, coada continuand pana la primul etaj. Sangele urmeaza sa ajunga la victimele incendiului de vineri din Capitala. Si ieri peste o suta de persoane s-au prezentat la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Iasi, in semn de solidaritate cu ranitii din Bucuresti.

Doar că la scurt timp văd pe profilul de Facebook al deputatului Viorel Blăjuț următoarele imagini:

Am stat șase ani în Iași și o singură dată am fost să donez sânge pentru un prieten care urma să aibă o operație. Știu orașul, știu că există problema cu locurile de parcare. Mai știu că și tu, ca polițist, nu ai de unde să știi de ce e mașina parcată acolo. Dar, la fel, știu că atunci când peste tot se vorbește despre sutele de oameni care merg să doneze sânge, cred că mașinile parcate acolo sunt ale celor care doresc să facă un bine. Dar tu știi că e luni și îți poți începe săptămâna în forță, aducând câteva sute de lei în plus la buget și să îți faci norma.

Loading


Lasă un răspuns